Συνάντηση κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με το σωματείο εργαζομένων της ΕΑΒ

Κοινοποίηση στα Social Media

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενη από τους: Θοδωρή Δρίτσα, Βουλευτή Α’ Πειραιά, υπεύθυνου της ΕΕΚΕ Υπουργείου Άμυνας, Γιάννη Σταθά, Βουλευτή Βοιωτίας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Δημήτρη Στρατούλη,  Βουλευτή Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, υπεύθυνου της επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου Υπουργείου Εργασίας, και Μάξιμο Μπόλλα, γραμματέα ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στις ΔΕΚΟ επισκέφτηκε την ΕΑΒ, συναντήθηκε με το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στην ΕΑΒ και τη Διοίκηση και μίλησε σε μαζική συγκέντρωση εκατοντάδων εργαζομένων.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θεωρεί ότι η ΕΑΒ έχει τεράστιες δυνατότητες να συμβάλλει ως βασικός μοχλός στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας λόγω της τεχνογνωσίας του πολυειδικευμένου εργατικού δυναμικού της και των σύγχρονων παραγωγικών υποδομών της.
Οι μνημονιακές κυβερνήσεις και η Διοίκηση της ΕΑΒ έχουν μεγάλες πολιτικές ευθύνες, γιατί δεν αξιοποιούν τις παραγωγικές δυνατότητες της επιχείρησης, γιατί δεν προωθούν επενδύσεις και κυρίως γιατί δεν προσλαμβάνουν το αναγκαίο για την επιβίωση και την ανάπτυξη της εταιρείας μόνιμο προσωπικό. Αντίθετα, αναθέτουν σημαντικά τμήματα ακόμα και του κατασκευαστικού έργου σε εργολάβους, υπονομεύοντας την ίδια την εταιρεία, αφού οι περισσότεροι από αυτούς λειτουργούν ως εν δυνάμει ή ως πραγματικοί ανταγωνιστές της. Ταυτόχρονα, έχουν σφαγιάσει τους μισθούς των εργαζομένων της ΕΑΒ.

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ανέφεραν μεταξύ άλλων τα εξής:

stahtas2

Η συστηματική και μεθοδευμένη μείωση του μόνιμου προσωπικού της ΕΑΒ χωρίς τις αναγκαίες αντικαταστάσεις βάζει σε κίνδυνο την ίδια την επιχείρηση γιατί παραμένουν ανεκτέλεστες εργασίες ύψους 850.000.000 ευρώ σε βάθος τετραετίας και κινδυνεύουν να χαθούν κρίσιμες για το έργο της πιστοποιήσεις με ανυπολόγιστες και άμεσες επιπτώσεις στην εθνική άμυνα και ασφάλεια της χώρας (π.χ. συντήρηση πυροσβεστικών αεροπλάνων).

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξή του στον αγώνα του σωματείου εργαζομένων της ΕΑΒ για την επιβίωση και  την ανάπτυξή της εταιρείας, για να μπει ένα τέλος στις εργολαβίες, για να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες προσλήψεις και για αξιοπρεπείς μισθούς  και συνθήκες εργασίας. Το επόμενο διάστημα θα πάρει όλες τις αναγκαίες πολιτικές και κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες για αυτά τα θέματα.

Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ διαμηνύει στην κυβέρνηση να μην τολμήσει να προωθήσει στην ΕΑΒ το πρότυπο του αυταρχικού και παράνομου κλεισίματος της ΕΡΤ για τη συρρίκνωσή της, απόλυση προσωπικού και την ιδιωτικοποίησή της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα σταθεί μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΑΒ αποφασιστικά απέναντι σε τέτοιες κυβερνητικές μεθοδεύσεις και εφόσον συμμετέχει σε μία αριστερή κυβέρνηση θα επαναφέρει τον δημόσιο χαρακτήρα της ΕΑΒ, θα αποκαταστήσει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, θα επαναφέρει τους απολυμένους και θα αναζητήσει πολιτικές, αστικές και ποινικές ευθύνες από όσους τολμήσουν τέτοιες αντικοινωνικές πολιτικές».