Αποκομιδή απορριμμάτων από ευαίσθητες περιοχές

Κοινοποίηση στα Social Media

Σε αποκομιδή των απορριμμάτων από το νοσοκομείο και άλλες ευαίσθητες περιοχές προχώρησαν οι εργαζόμενοι απ΄ όλες τις υπηρεσίες του δήμου Λεβαδέων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και έχουν καταλάβει το δημοτικό κατάστημα αντιδρώντας στα νέα μέτρα που υποβαθμίζουν την αυτοδιοίκηση και τις απολύσεις συναδέλφων τους δεδομένου ότι περίπου 14 άτομα συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

«Με την εγκύκλιο που τέθηκε ήδη σε εφαρμογή κάποιοι συνάδελφοί μας ουσιαστικά βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Ο υπουργός κ. Μανιτάκης διαβεβαιώνει ότι πρόκειται για πρόγραμμα κινητικότητας για να επανδρώσουν άλλες θέσεις. Εμείς θεωρούμε ότι μας εμπαίζουν και απάντηση θα είναι οι μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα. Οι αντοχές μας είναι μεγάλες, η συμμετοχή στον αγώνα είναι μεγάλη και θα σταματήσαμε μόνο αν πάρουν πίσω τα μέτρα», σημείωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων Γιάννης

Σχετικά με την δράση καθαρισμού των ευαίσθητων περιοχών δήλωσε: «Προβήκαμε σε αυτή την απόφαση επειδή θεωρούμε ότι οι πολίτες, οι συμπολίτες μας, των οποίων ζητάμε την κατανόηση και την συμπαράσταση δεν φταίνε σε τίποτα προχωρούμε εργαζόμενοι της καθαριότητας αλλά και των άλλων υπηρεσιών του δήμου σε μερική αποκομιδή των απορριμμάτων».

Στη δράση καθαρισμού συμμετείχε επίσης ο δήμαρχος Νίκος Παπαγγελής και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Κώστας Ρούτης οι οποίοι δήλωσαν την συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζόμενων.

«Υπάρχει αμηχανία τόσο σε επίπεδο αιρετών όσο και σε επίπεδο εργαζομένων και κυρίως αυτών που πλήττονται άμεσα. Μπορεί να παρουσιάζει το υπουργείο και η κυβέρνηση ότι πρόκειται για πρόγραμμα κινητικότητας και θα τοποθετηθούν οι εργαζόμενοι σε άλλες υπηρεσίες εγώ όμως είμαι καχύποπτος γιατί αν ήταν έτσι θα έπρεπε προηγουμένως να μας είχαν παρουσιάσει τις θέσεις που θα έπρεπε να ήταν τουλάχιστον ίσες με του προς απόλυση εργαζόμενους. Νομίζω ότι η κυβέρνηση μπλοφάρει και οι εργαζόμενοι οδηγούνται σε απόλυση μετά τον ένα χρόνο της διαθεσιμότητας», επεσήμανε κ. Παπαγγελής τονίζοντας παράλληλα ότι με τις 226 αρμοδιότητες που από το νέο έτος θα περάσουν στους δήμους οι υπηρεσίες θα υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού.

Σχετικά με τον καθαρισμό σημείωσε: «Η σημερινή κίνηση των εργαζομένων του δήμου είναι συμβολική αλλά και αποτελεσματική. Καθαρίζουμε τους ευπαθείς χώρους, είμαστε μαζί με τους πολίτες και δεν θέλουμε να τους υποβάλουμε σε δοκιμασία. Παράλληλα ζητάμε την κατανόηση και την συμπαράστασή τους».