Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος για να κυβερνήσει είπε από τη Λιβαδειά ο Δ. Παπαδημούλης

Κοινοποίηση στα Social Media

Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ τα έχουν κάνει «μπάχαλο» σύμφωνα με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Δημήτρη Παπαδημούλη ο οποίος κατά την διάρκεια της επίσκεψή του στη Λιβαδειά όπου παραβρέθηκε την εκδήλωση τιμής και μνήμης του Χρήστου Παλαιολόγου τόνισε ότι το κόμμα του θα είναι ο νικητής των εκλογών τις οποίες «βλέπει» να διεξάγονται σύντομα.

«Είναι θλιβερό ότι ο πρωθυπουργός αδυνατώντας να προβάλει ένα δικό του θετικό έργο και μια ελπιδοφόρα προοπτική επιδίδεται σε μια επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ που θυμίζει τα χρόνια μετά τον εμφύλιο με κραυγές, φανατισμό και πάθος», τόνισε ο κ. Παπαδημούλης και συμπλήρωσε: «Εμείς είμαστε πολύ πιο έτοιμοι πολύ πιο έντιμοι από αυτούς που μας κυβερνάνε και τα έχουν κάνει μπάχαλο όχι μόνο τα τελευταία χρόνια αλλά επί 40 χρόνια και που τώρα ενώθηκαν για να συνεχίσουν την καταστροφή» κάνοντας λόγο για «κοινοπραξία Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως σημείωσε «δεν έχουμε καβαλήσει το καλάμι» και επειδή τα προβλήματα είναι μεγάλα αξιοποιεί «κάθε λεπτό και ώρα για να γίνει ακόμα πιο επαρκής, ακόμα πιο δυναμικός». Για τον ΣΥΡΙΖΑ ο στόχος την συγκεκριμένη περίοδο είναι τριπλός: «Ουσιαστική ενοποίηση μέσα από το συνέδριο, ένα μεγάλο δημοκρατικό κόμμα, η πλατιά αριστερά του 21ου αιώνα, κυβερνητικό πρόγραμμα πιο συγκεκριμένο, πιο πιστικό συνεπές στις δεσμεύσεις προς τον ελληνικό λαό και διαρκής εξωστρέφεια με δυναμική αντιπολίτευση και εναλλακτικές προτάσεις».

Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερός στα ποσοστά του χωρίς να μπορεί να τα αυξήσει ο Δ. Παπαδημούλης υποστήριξε ότι το να είναι σταθερά τα ποσοστά είναι σημαντικό λέγοντας: «Δεν είναι λίγο το ότι έχει σταθεροποιήσει τα εκπληκτικά αποτελέσματα του περασμένου χρόνου που εκτινάχθηκε από το 4 στο 27%. Το γεγονός ότι καταφέρνει στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται να είναι στα ίσια με τη Ν.Δ. σε ένα άκρως εχθρικό επικοινωνιακό και μιντιακό περιβάλλον με τις τηλεοράσεις όλων των μεγάλων αφεντικών να στηρίζουν με τα μπούνια Σαμαρά δεν είναι μικρό πράγμα».

Πρόσθεσε δε ότι «από εκεί και πέρα οι μισοί δεν απαντούν στις δημοσκοπήσεις και αυτοί είναι φτωχοί άνεργοι απελπισμένοι που έχουν σιχαθεί το πολιτικό σύστημα» και «αν αυτοί δεν στραφούν στην αποχή ή εκεί που βολεύει το σύστημα στη Χρυσή Αυγή και ψηφήσουν με βάση τα κοινωνικά τους συμφέροντα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μακράν πρώτος τις επόμενες εκλογές που δεν θα αργήσουν».

Τέλος αναφέρθηκε στο «σαφές» δίλημμα των εκλογών γύρω από το οποίο θα αναπτυχθεί μια έντονη κοινωνική και πολιτική πόλωση.

«Ή κυβέρνηση με κορμό τη Ν.Δ. και το πρόγραμμα της το μνημόνιο που θα γίνει ακόμα πιο σκληρό με όσα έχει ο Σόιμπλε στη βαλίτσα ή κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμά του. Σε αυτή τη πόλωση και σε αυτή την αναμέτρηση δεν χωράει ναι μεν αλλά, δεν χωράει και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ», κατέληξε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.