Φαγοπότι εν μέσω κρίσης σε δήμους, στημένοι διαγωνισμοί και υπεξαιρέσεις

Κοινοποίηση στα Social Media

Συνεχίζεται το πάρτι διαφθοράς ακόμη και εν μέσω κρίσης. Εκατομμύρια ευρώ χάνονται από τα δημοτικά ταμεία και γίνονται τυχερά παιχνίδια ή κάνουν πλούσιους δημάρχους και δημοτικούς υπαλλήλους, όπως επεσήμανε σε ρεπορτάζ η τηλεόραση του Alpha.

Τα ταμεία πολλών Δήμων βρίσκονται στο στόχαστρο των Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, εκθέσεις των οποίων περιγράφουν τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως «άντρα υπεξαιρέσεων», καθώς μόλις επτά Δήμοι σε όλη την Ελλάδα εμφανίζονται χωρίς ταμειακά ελλείμματα.

Χαρακτηριστική όπως σημειώνει το ρεπορτάζ είναι η περίπτωση του δήμου Ιωαννιτών, όπου με τρόπο που δεν έχει ακόμα διαλευκανθεί, έκαναν «φτερά» το 2012 από το ταμείο 1.039.570 ευρώ ενώ πριν λίγο καιρό πρώην δημοτικός υπάλληλος του δήμου Καλαμαριάς κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση άνω των 60.000 ευρώ από τα ταμεία της δημοτικής επιχείρησης και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών με αναστολή.

Και το ρεπορτάζ καταλήγει με περιπτώσεις στημένων διαγωνισμών κυρίως σε έργα αποχέτευσης και ύδρευσης.

«Σε άλλες περιπτώσεις οι Επιθεωρητές Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης εντόπισαν φάμπρικα στημένων διαγωνισμών. Έργα ύδρευσης και αποχέτευσης ήταν τα πιο συνηθισμένα, με το Δημόσιο να ζημιώνεται κατά πολλές χιλιάδες ευρώ ανά έργο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή:

http://www.alphatv.gr/Newsroom/Alpha-News/Society/%CE%A6%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CF%89-%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%82.aspx