Παρέμβαση περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας για τη φωτιά στο Διόνυσο

Κοινοποίηση στα Social Media

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς στις 29-6-2013 και 30-6-2013 σε αγροτικές περιοχές Διονύσου του Δήμου Ορχομενού, ζήτησε επειγόντως από τους γεωπόνους και αρμοδίους υπαλλήλους της Δ/νσης Aγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής και επισκέφτηκαν την πληγείσα περιοχή, για  να διενεργήσουν  μία πρώτη εκτίμηση περί του ύψους των ζημιών έκτασης και στην συνεχεία ενημερώθηκαν το αρμόδιο Υπουργείο αλλά και ο ΕΛΓΑ.

Διαπιστώθηκαν ζημιές: 1) σε φυτική παραγωγή περί τα 50 στρέμματα με βαμβακοκαλλιέργεια με ποσοστό ζημιάς 70-90% περίπου. 2) σε φυτικό Κεφάλαιο επλήγησαν περί τα 20 στρέμματα με ελαιόδεντρα παραγωγικής ηλικίας με 250 έως 300 δέντρα, με ποσοστό ζημιάς στους πρωτογενείς και δευτερογενείς κλάδους από 80-100% περίπου. 3) σε έγγειο κεφάλαιο: α) καταστράφηκαν ολοσχερώς 2000 μέτρα σωλήνων αλουμινίου 3΄΄, β) καταστράφηκαν σωληνάκια πλαστικά στάγδην άρδευσης για 300 στρέμματα βαμβακιού (150000m).

Κάηκαν ολοσχερώς περί τα 5000 στρέμματα βοσκοτόπων και δασικών εκτάσεων.

Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας ζήτησε από τον ΕΛΓΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος,  κλιμάκιο αρμόδιων υπαλλήλων, να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές για μία πρώτη εκτίμηση των ζημιών.

Στον τόπο της πυρκαγιάς από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες του Τμήματος  Πολιτικής Προστασίας, ενώ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς η Περιφ. Ενότητα Βοιωτίας, διέθεσε 4 υδροφόρες μεγάλες (12 με 20 τόνους), 1 φορτωτή επιστριοφόρο και 6 UNIMOK, που συνέδραμαν αποφασιστικά τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.