Η Λιβαδειά και η αυτοδιοίκηση τίμησαν τον Χρήστο Παλαιολόγο

Κοινοποίηση στα Social Media

Το μεγάλο αυτοδιοικητικό άνδρα, τον επί 12 χρόνια δήμαρχο αείμνηστο Χρήστο Παλαιολόγο τίμησε την Κυριακή η Λιβαδειά.

Ο δήμος Λεβαδέων υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από το 2011  προχώρησε στη μετονομασία της οδού Αισχύλου σε οδό Δημάρχου Χρήστου Παλαιολόγου ενώ μετονόμασε και το συνεδριακό Κέντρο της Κρύας σε Συνεδριακό Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος».

pal3

Την Κυριακή το πρωί σε κλίμα εμφανούς συγκίνησης εψάλη επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιου στο ύψος του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Λιβαδειά στην οδό που έλαβε το όνομα του πρώην δημάρχου παρουσία της οικογένειας του Χ. Παλαιολόγου της συζύγου του Γεωργίας και των παιδιών του Κωνσταντίνου και Ειρήνης καθώς επίσης εκπροσώπων των αρχών και πλήθους κόσμου.

pal10

Ακολούθως απεύθυνε χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς.

Η Λιβαδειά τίμησε τον Χρήστο Παλαιολόγο δίνοντας το όνομά του σε μια βασική οδό της πόλης και στο συνεδριακό κέντρο. Ο Χ. Παλαιολόγος ήταν ένας άξιος δήμαρχος που έδωσε αξία στην πόλη. Υπήρξε δήμαρχος για τρείς τετραετίας, μέλος της Επιτροπής Περιφερειών, συνεπής εργατικός με όραμα και σχέδιο. Με πολύ χαρά παραβρέθηκα σήμερα στην εκδήλωση αυτή για να τιμήσω έναν καλό φίλο και κυρίως να τιμήσω ένα πολύ καλό δήμαρχο», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κλ. Περγαντάς.

pal2

Στην συνέχεια ο δήμαρχος Νίκος Παπαγγελής ανέγνωσε την απόφαση του Δ.Σ. και έκανε τα αποκαλυπτήρια με το νέο όνομα της οδού.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στο συνεδριακό κέντρο της Κρύας όπου έγινε η τελετή της μετονομασίας σε Συνεδριακό Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος» και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους παριστάμενους και ομιλίες από τον δήμαρχο Λεβαδέων Ν. Παπαγγελή, τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχο Καλλιθέας Κ. Ασκούνη και τον πρώην δήμαρχο Καρδίτσας Α. Κανταρτζή.

pal5

«Σήμερα μετουσιώνουμε σε πράξη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την μετονομασία της οδού Αισχύλου σε οδό Δημάρχου Χρήστου Παλαιολόγου και την ονομασία του συνεδριακού κέντρου της κρύας σε συνεδριακό κέντρο Χρήστος Παλαιολόγος. Είναι μια ομόφωνη απόφαση του ΔΣ σε συνέχεια απόφασης προηγούμενης δημοτικής αρχής που σήμερα γίνεται πράξη. Θεωρώ ότι είναι μια ύψιστη υποχρέωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Λιβαδειάς προς έναν άνθρωπο που άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη του στην πόλη. Εξύψωσε τη Λιβαδειά και την τοπική αυτοδιοίκηση. Η πόλη της Λιβαδειάς μέσα από το όνομα του Χρήστου Παλαιολόγου έγινε γνωστή πανελλαδικά ενώ παράλληλα ήταν άξιος εκπρόσωπος στα κεντρικά όργανα της Τ.Α. καθώς επίσης και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή», επεσήμανε ο δήμαρχος Λιβαδειάς Νίκος Παπαγγελής

pal7

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα. Υλοποιείται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τιμάμε ένα άνθρωπο που πρόσφερε πάρα πολλά στον τόπο. Είναι κρίμα που δεν υπάρχει για να βοηθήσει και τους νεότερους στην αυτοδιοίκηση ώστε να τον φτάσουμε έστω και σε ένα μικρό ποσοστό σε ότι πρόφερε εκείνος. Πέρα από τις αντιπαραθέσεις που είχαμε ήταν ένας αυτοδιοικητικός τον οποίο χαιρόσουν να ακούς. Άνοιξε δρόμους και με την δράση του αναγνωρίστηκε η πόλη μας πανευρωπαϊκά. Εύχομαι να υπάρξουν και άλλοι σαν αυτόν», σημείωσε ο Γιάννης Αποστόλου.

«Τιμούμε τον αείμνηστο δήμαρχο Χρήστο Παλαιολόγο ο οποίος πραγματικά προσέθεσε πολλές λέξεις στο λεξιλόγιο μας: Συνεδριακό κέντρο, θέατρο κρύας, ΔΕΠΑΛ, ΔΕΤΕΛ, Δημοτικό Ωδείο ΚΔΑΥ, Κρύα, νεροτριβή, νερόμυλος, ΧΥΤΑ, ΔΕΥΑΛ. Ήταν ο δήμαρχος των έργων, ο δήμαρχος που είναι παρών στην αυτοδιοικητική μας σκέψη, είναι παρών και νικητής στις αναπόφευκτες συγκρίσεις, είναι παρών στις καρδιές μας. Η πόλη πήρε πολλά και η αυτοδιοίκηση και η Ευρώπη από τον Χρήστο Παλαιολόγο», τόνισε η Γιώτα Πούλου και κατέληξε θυμίζοντας μια φράση του Χ. Παλαιολόγου όταν τον είχε ρωτήσει τι θα έκανε εκείνος σε μια συγκεκριμένη κατάσταση, «θα άρχιζα από την αρχή», είχε πει.

pal6

Το παρών έδωσε και ο βουλευτής και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Τιμάμε την μνήμη ενός σπουδαίου ανθρώπου που τίμησε την Λιβαδειά, την αυτοδιοίκηση και την αριστερά όχι μόνο μέσα στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Ο Χ. Παλαιολόγος ήταν ένας από μας. Νιώθω χαρά και συγκίνηση διότι ο Χ. Παλαιολόγος δεν ήταν μόνο ένας σύντροφος μου αλλά και ένας αδελφικός μου φίλος. Στη γυναίκα του τη Γεωργία και στα παιδιά του έχει αφήσει σημαντική παρακαταθήκη, στους φίλους του την τιμή και την υπερηφάνεια να λένε ότι υπήρξαν φίλοι του και στη Λιβαδειά ένα βαρύ όνομα θέτοντας παράλληλα πολύ ψηλά τον πήχη στην αυτοδιοίκηση».

Ο βουλευτής Εύβοιας της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Αναγνωστάκης υπογράμμισε: «Ο Χρήστος Παλαιολόγος ήταν ένας καθαρά αυτοδιοικητικός, δεν είναι υπερβολή αλλά αντικειμενική  καταγραφή και αλήθεια. Ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος άνοιξε τον δρόμο στη τοπική αυτοδιοίκηση, ένας άνθρωπος που αφιέρωσε την ζωή του στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η παρουσία όλων εδώ σήμερα στην τελετή τιμής και μνήμης αποδεικνύει όσα λέω. Δύο λέξεις μπορεί κανείς να πει: Μας λείπει».

pal8

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Βαγγέλης Τετριμίδας αναφέρθηκε στην προσφορά αλλά και το κενό που άφησε ο Χ. Παλαιολόγος.

«Αυτό που έχει σημασία πέρα από τις πλακέτες στο δρόμο και το συνεδριακό είναι ότι κάθε άνθρωπος που φεύγει αφήνει κάτι πίσω του. Η προσφορά του Χρήστου Παλαιολόγου είναι μεγάλη στο δήμο και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ήταν ένας άνθρωπος που δυστυχώς λείπει από την τοπική αυτοδιοίκηση», είπε μεταξύ άλλων.

Ο πρώην δήμαρχος Λιβαδειάς Αριστείδης Ρούσσαρης υπογράμμισε: «Ο αείμνηστος δήμαρχος Χρήστος Παλαιολόγος έγραψε την δική του ιστορία με τα έργα που χάρισε στην πόλη και τους συμπολίτες. Αυτά τα χρόνια που και εγώ έζησα στο Δημοτικό Συμβούλιο όπως αποδεικνύεται και από τα πρακτικά ήταν χρόνια δημιουργικά αφιερωμένα στους πολίτες και την πόλη. Είναι άξιος συγχαρητηρίων ο δήμαρχος και το Δ.Σ. που τιμούν έναν άνθρωπο που αφιέρωσε ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του στην υπηρεσία των πολιτών».

pal9

Τέλος στη δράση του Χ. Παλαιολόγου τόσο στο δήμο Λιβαδειάς όσο και στην Ευρώπη αναφέρθηκε ο Γιώργος Κατσιμπάρδης.

«Αξίζουν συγχαρητήρια στον δήμαρχο και το Δ.Σ. Λιβαδειάς που πήραν αυτή την πρωτοβουλία τιμώντας τον Χρήστο Παλαιολόγο που χάθηκε γρήγορα. Ο Χ. Παλαιολόγος υπήρξε άρχοντας της αυτοδιοίκησης και αυτό το έδειξε τόσο με το έργο του στη Λιβαδειά όσο και με την συμμετοχή του στα Ευρωπαϊκά όργανα», σημείωσε ο πρώην υφυπουργός ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη συνεργασία που είχαν για την υλοποίηση σειράς έργων στη Λιβαδειά.