Στο Κέντρο Εκπομπής Υμηττού βρέθηκε την Κυριακή με εργαζόμενους της ΕΡΤ και συναδέλφους του ο Γ. Σταθάς (video)

Κοινοποίηση στα Social Media

Σήμερα το πρωί όπως έκανε γνωστό η ΠΟΣΠΕΡΤ, τα προεδρεία της Ομοσπονδίας, των πρωτοβάθμιων Σωματείων και μια ομάδα εργαζομένων μαζί με τους βουλευτές Γιάννη Σταθά, Δημήτρη Στρατούλη, Παναγιώτη Λαφαζάνη, Νίκο Βούτση και Δημήτρη Τσουκαλά του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ καθώς και τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλο Χαϊκάλη επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στο Κέντρο Εκπομπής Υμηττού.

Στόχος ήταν «να ελεγχθεί και να διαφυλαχθεί με την εκεί παρουσία ο εξοπλισμός της ΕΡΤ που έχει αγορασθεί με χρήματα όλων των Ελλήνων» δεδομένου ότι η αξία του είναι τεράστια και η ζημιά που θα υποστεί το Ελληνικό Δημόσιο από ενδεχόμενη καταστροφή τους, ανυπολόγιστη.

«Σε αυτό οδηγηθήκαμε από αίσθημα ευθύνης, από την προσωπική και επαγγελματική αξιοπρέπειά μας, την ανάγκη για τήρηση των συνταγματικών υποχρεώσεων και της διαταγής του ΣτΕ (στην οποία η κυβέρνηση δεν συμμορφώνεται)», αναφέρει η ΠΟΣΠΕΡΤ και προσθέτει: «Οι εγκαταστάσεις στο Κέντρο Εκπομπής Υμηττού είναι δημόσιες και η χρήση τους θα πρέπει να γίνεται μόνο από το εξειδικευμένο, σε αυτές, προσωπικό της ΕΡΤ το οποίο είναι χρεωμένο μ’ αυτήν την περιουσία».

Ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις φρούρησης δεν επέτρεψαν τίποτα άλλο «παρά μόνο την λήψη  ορισμένων από τα προσωπικά αντικείμενα που είχαν αφήσει εργαζόμενοι, μετά την βίαιη εκδίωξή τους από κουκουλοφόρους των ΕΚΑΜ υπό την απειλή των όπλων, από τις εγκαταστάσεις της εργασίας τους, την 11η Ιουνίου 2013».

Παράλληλα όμως κατά το σύντομο πέρασμα των εργαζόμενων από τον χώρο των εγκαταστάσεων και μετά από πολλές διαβουλεύσεις και άδεια του Αστυνομικού Διευθυντή υπηρεσίας διαπιστώθηκε «διακοπή λειτουργίας μιας σειράς εγκαταστάσεων και άλλες παρεμβάσεις στον εξοπλισμό της ΕΡΤ, οι οποίες ενδεχομένως να έχουν ήδη δημιουργήσει μη αναστρέψιμες βλάβες ή να δημιουργήσουν στο μέλλον ανεπιθύμητες καταστάσεις».

Μετά από αυτό και αφού δεν δόθηκε επαρκής χρόνος για να καταγραφεί η κατάσταση των εγκαταστάσεων και η λειτουργία του τεχνολογικού εξοπλισμού, οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι «δεν έχουν καμία ευθύνη για το τι έχει συμβεί και για το τι θα συμβεί στο μέλλον» σημειώνοντας επίσης ότι «η λειτουργία του ΚΕ ΥΜΗΤΤΟΥ μέχρι την εισβολή των ΕΚΑΜ ήταν άψογη και χωρίς προβλήματα».

Η ΠΟΣΠΕΡΤ έκανε ακόμα γνωστό ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη «εναντίων αυτών που έδωσαν αυτή την εντολή καθώς και εναντίων αυτών που έκαναν παρέμβαση στα λειτουργικά κομμάτια των πομπών και των εγκαταστάσεων».

Καταλήγοντας τους καλεί όλους να φροντίσουν να εφαρμοστούν οι εντολές του ΣτΕ καθώς και τους αρμόδιους εισαγγελείς να παρέμβουν για να αποκατασταθεί η νομιμότητα.

«Η ΕΡΤ είναι συνταγματική επιταγή και η πολιτεία έχει χρέος να την παρέχει. Η παγκόσμια κοινότητα αλλά και οι Έλληνες απανταχού της Γης απαιτούν την λειτουργία και την εκπομπή των προγραμμάτων της ΕΡΤ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Αυτό αποκομίζεται και από τις δημοσκοπήσεις που προκλητικά αγνοούν-σε αντίθετη περίπτωση θα το είχαν άλλοθι και καραμέλα. Δεν μπορεί να κυβερνιέται η χώρα με το «ινάτι» κανενός, ακόμα και του Πρωθυπουργού», τονίζει χαρακτηριστικά.