Ευρεία σύσκεψη των Ενώσεων Αστυνομικών στην Φωκίδα

Κοινοποίηση στα Social Media

Ζήτημα τιμής αποτελεί για τους αστυνομικούς η σύλληψη των κακοποιών, που πρόσφατα σκότωσαν σε συμπλοκή στο Δίστομο τον αστυνομικό της ασφάλειας Λιβαδειάς Γιώργο Ανδρουτσόπουλο, όπως οι ίδιοι τόνισαν κατά τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας

Παράλληλα οι αστυνομικοί που καθημερινά βρίσκονται σε ετοιμότητα συζήτησαν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τη διαδικασία της επιχείρησης εντοπισμού των δραστών απαιτώντας την άμεση επίλυσή τους προκειμένου να μην παρατηρηθούν εμπλοκές στην αποτελεσματικότητα ενώ κύριο μέλημα είναι η ασφάλεια.

«Κύριο μέλημά μας είναι αυτή τη στιγμή να μη κλάψουμε και δεύτερο συνάδελφο ή πολίτη», επεσήμαναν μεταξύ άλλων.

«Οι αστυνομικοί της Βοιωτίας και όλοι οι συνάδελφοι που συμμετέχουν στις έρευνες στη μνήμη του συναδέλφου που χάσαμε έχουμε δώσει όρκο τιμής για την σύλληψη των δραστών», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ε.Α.Υ. Βοιωτίας Γιώργος Χαλβατζής.

«Πρέπει να συλληφθούν με κάθε τρόπο ώστε να δοθεί και το αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες», συμπλήρωσαν οι αστυνομικοί.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και η Ομοσπονδία των ΕΑΥ αναδεικνύοντας την σοβαρότητα αντιμετώπισης του θέματος από τους αστυνομικούς, την ηγεσία, και την πολιτεία.

Επίσης υπογραμμίστηκε ότι η επιχείρηση που διεξάγεται πρέπει να χαρακτηριστεί ευρείας κλίμακας και να δοθούν τα εχέγγυα και τα εφόδια στον αστυνομικό για να μπορεί να προστατεύεται ο ίδιος αλλά και να προστατεύει τους πολίτες.

«Πρέπει να καταλάβουν ότι ο αστυνομικός δεν είναι βιονικό ον που δουλεύει 16, 18 ακόμα και 20 ώρες. Και ο αστυνομικός έχει ανάγκη από ξεκούραση για να μπορεί να ανταποκριθεί στα σοβαρά καθήκοντα που έχει αναλάβει» είπαν με έμφαση οι αστυνομικοί.

Τέλος επεσήμαναν την ανάγκη σωστού σχεδιασμού αφού όπως ειπώθηκε «οι επιχειρήσεις στήνονται στο πόδι χωρίς να υπάρχει συντονισμός» αλλά και σωστός σχεδιασμός «ώστε να γνωρίζει ο αστυνομικός που πάει και τι έχει να αντιμετωπίσει».

Όσο για την υλικοτεχνική υποδομή με την οποία οι αστυνομικοί καλούνται να φέρουν εις πέρας τις όποιες επιχειρήσεις αυτή όπως και στη Βοιωτία έτσι και σε άλλες περιοχές δεν είναι καλύτερη μάλιστα για την περιοχή της Φωκίδας χαρακτηρίστηκε «άθλια».

ΠΗΓΗ: STAR Κεντρικής Ελλάδας