Νίκος Παππάς: Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νίκη για όλους τους έλληνες

Κοινοποίηση στα Social Media

Με κύριους ομιλητές τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Νίκου Παππά, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Αντωνίου από την αριστερή πλατφόρμα πραγματοποιήθηκε η προσυνεδριακή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στη Λιβαδειά.

«Η πορεία προς το συνέδριο είναι μια πορεία ανάπτυξης των αγώνων μιας ουσιαστικής προγραμματικής αντιπολίτευσης που θα μπορέσει να δώσει στον κόσμο ακόμα περισσότερο να καταλάβει οτι αυτή η κυβέρνηση όσο παραμένει οδηγεί τον τόπο στην καταστροφή», σημείωσε από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Θηβαίος και συνέχισε: «Πιστεύουμε οτι αυτό το συνέδριο θα αποτελέσει μια αφετηρία για ένα νέο ξεκίνημα αγώνων, για μια νέα συνειδητοποίηση του κόσμου για την ανάγκη μιας αριστερής διακυβέρνησης του τόπου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς «κάνει τα αναγκαία αποφασιστικά βήματα για την συγκρότηση του ενιαίου μαζικού δημοκρατικού κόμματος της αριστεράς, ενός φορέα που θα έχει και την εσωτερική λειτουργία και συνοχή ώστε να είναι αποτελεσματικός αλλά και μια πολιτική συμμαχιών ικανή να τον καταστήσει πλειοψηφία κάτι που είναι απολύτως αναγκαίο για να γιατρέψουμε στοιχειωδώς τις πληγές που αφήνει πίσω του το μνημόνιο».

Απαντώντας στην ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει λαβωμένος από αυτή τη διαδικασία λόγω της παρουσίας πολλών συνιστωσών τόνισε οτι «η δημοκρατία δεν έβλαψε και δεν λάβωσε ποτέ».

Ο Ν. Παππάς επεσήμανε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έτοιμο το σχέδιο που θα δώσει διέξοδο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα σαφές σχέδιο το οποίο ξεδιπλώνει μπροστά στα μάτια του ελληνικού λαού, μια διαρκή προγραμματική προσπάθεια την οποία ακόμα και αυτές τις ημέρες την παρουσιάζουμε σε όλη την Ελλάδα με τις συνεχής παρεμβάσεις μας και πραγματικά πιστεύουμε οτι στο φάσμα της σημερινής πολιτικής πολύ μεγάλο μέρος του κόσμου θα αγκαλιάσει την προσπάθειά μας και θα είμαστε το πλειοψηφικό ρεύμα», είπε και συμπλήρωσε: «Όταν προκηρυχτούν οι εκλογές το ρεύμα υποστήριξης στον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μεγάλο, η νίκη της αλλαγής θα είναι σαρωτική, θα επικρατήσει και θα είναι μια νίκη για όλους τους έλληνες και όλες τις ελληνίδες».

Υποστήριξε δε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μόνος που μπορεί να τα καταφέρει.

«Αυτοί που κυβερνούν –υπογράμμισε- και ιδίως τον μίγμα της τελευταίας ομάδας είναι το μίγμα της αποτυχίας, το μίγμα της κακοδαιμονίας των τριών τελευταίων δεκαετιών. Συμπυκνώνει ένα πολιτικό σύστημα το οποίο έφερε την αποτυχία, την διαφθορά και θα έλεγα την κοινωνική κόλαση».

Ακολούθως έδωσε έμφαση στο οτι «ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται για να τα ανατρέψει όλα», λέγοντας μεταξύ άλλων: «Τίποτα δεν θα είναι όπως πριν. Θα είναι μια αλλαγή συνταρακτική, θα βάλει τις πιο δημιουργικές δυνάμεις του τόπου σε κίνηση και πραγματικά πιστεύουμε οτι με τον λαό στο πλευρό μας θα υπάρξει ένα καλύτερο μέλλον».

Ωστόσο θεωρεί ο κ. Παππάς και ο ΣΥΡΙΖΑ οτι η κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί η χώρα είναι αρκετά δύσκολη και η ανάκαμψη δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.

«Δεν έχουμε αυταπάτες, δεν λέμε ψέματα δεν λέμε πως όποια και αν είναι η κατάσταση μπορούμε απεριόριστα να αποκαταστήσουμε εισοδήματα, μισθούς, συντάξεις και κοινωνικό κράτος. Έχουμε όμως συνείδηση και απόλυτη απόφαση οτι όσο και λίγους πόρους να έχει αυτή η οικονομία και αυτή η κοινωνία πρέπει να αφιερωθούν σε μια τιτάνια προσπάθεια για να αποτρέψουμε την ακραία φτώχια για ένα μεγάλο κομμάτι που πληθυσμού».

Εκτιμά επίσης οτι οι ευρωπαϊκοί λαοί έχουν κοινό μέλλον. «Αυτή τη μάχη δίνουμε, την δίνουμε με επιτυχία και μέσα από το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και μέσα από τις πρωτοβουλίες για ένα μέτωπο των λαών του νότου που ανησυχεί πάρα πολύ τα κέντρα των Βρυξελών και του Βερολίνου τα οποία πάρα πολύ σύντομα σε συμβολικό και ουσιαστικό επίπεδο θα πληρώσουν για τα πολιτικά τους ολισθήματα και τις πολιτικές τους επιλογές με μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα», τόνισε.

Καταλήγοντας ερωτηθείς για τις σχέσεις με την ΔΗΜΑΡ μετά και τις τελευταίες εξελίξεις ο Νίκος Παππάς απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια σαφή και διακηρυγμένη πολιτική συμμαχιών την οποία έχει αγκαλιάσει μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού και στην οποία επιμένει. Πιστεύουμε οτι στον αντίποδα της μννημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά πρέπει να συγκροτηθεί μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση της αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαστεί με αυτές τις δυνάμεις που είναι έτοιμες να στηρίξουν μια αλλαγή πορείας. Η ΔΗΜΑΡ έκανε μια επιλογή στο παρελθόν αυτή η επιλογή κρίθηκε. Μένει η ΔΗΜΑΡ να αποφασίσει με ποιόν θα πάει και ποιον θα αφήσει».

syriza2

syriza3