Παρέμβαση «Λαϊκής Συσπείρωσης» Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Ανοικτή Επιστολή απέστειλαν οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δ. Λιβαδειάς προς το πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και το Δημοτικό Συμβούλιο:

Yπάρχει ένα πολύ σοβαρό θέμα στο οποίο θεωρούμε ότι πρέπει να πάρει θέση  το δημοτικό συμβούλιο και καλούμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους να τοποθετηθούν σχετικά.

Ανάμεσα στα μέτρα πρωτοφανούς βαρβαρότητας που αποφάσισε η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ περιλαμβάνεται και η έναρξη του πογκρόμ απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, μεταξύ αυτών και εργαζομένων στους ΟΤΑ, μέσω της λεγόμενης «διαθεσιμότητας».

Συγκεκριμένα μέσα σε 3 (!!) μέρες από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ξεκινά η αυτοδίκαιη διαδικασία κατάργησης οργανικών θέσεων για τις κατώτερες βαθμίδες των  υπαλλήλων ΟΤΑ αορίστου χρόνου «που δεν έχουν προσληφθεί με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ή άλλη αξιόπιστη διαδικασία πρόσληψης σύμφωνα με προκαθαρισμένα και αντικειμενικά κριτήρια»! Καταργούνται οι οργανικές θέσεις (ΙΔΑΧ) για τις κατηγορίες ΥΕ, ΔΕ με ειδικότητα Διοικητικού, Διοικητικού-Λογιστικού, Διοικητικοί – Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων, ενώ είναι σαφές ότι ανοίγει ο δρόμος για μαζικές απολύσεις και για άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Παράλληλα και ανεξάρτητα από τη «διαθεσιμότητα», εισάγεται η διαδικασία  της υποχρεωτικής μετάταξης για  το σύνολο των υπαλλήλων. Ταυτόχρονα πάνω από κεφάλι τους θα κρέμεται συνεχώς και η δαμόκλειος σπάθη της «αργίας» ακόμα και για πράξεις τους εκτός υπηρεσίας. Δηλαδή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-και «κυβερνώσα αριστερά» ανοίγουν διάπλατα την πόρτα για πολιτικές και συνδικαλιστικές διώξεις.

Η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί να μην εφαρμόσει ο δήμος Λιβαδειάς την απόφαση της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει ΤΩΡΑ ρητή απόφαση να μη σταλούν ονομαστικοί κατάλογοι των εργαζομένων γιατί αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την κατάργηση των οργανικών θέσεων, διαθεσιμότητα των υπαλλήλων και τελικώς την απόλυσή τους.

 Παράλληλα καλούμε τους εργαζόμενους να συστρατευθούν με το ΠΑΜΕ. Να οργανώσουν την πάλη τους και να μπλοκάρουν τα μέτρα.

Να ξεπεράσουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, τις δυνάμεις του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού που σπέρνουν ψέματα και αυταπάτες πως δήθεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα μέτρα που παίρνουν δεν είναι για το χρέος και τα ελλείμματα. Είναι μέτρα στήριξης του κεφαλαίου που θέλει μισοάνεργους – μισοεργαζόμενους, με μισθούς πείνας, χωρίς ωράριο, τρομοκρατημένους.

Δεν υπάρχει φιλολαϊκή λύση δίχως να θιγούν τα κέρδη των μονοπωλίων.

Δεν υπάρχει άλλη απάντηση εκτός από τον αγώνα σε ταξική γραμμή ρήξης και ανατροπής για την κατάργηση των μνημονίων διαρκείας και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Νώντας Κοτσικώνας

Πέτρος Αρκουμάνης