Πού έχουν χαθεί οι δραπέτες και ποιος ευθύνεται γι αυτό;

Κοινοποίηση στα Social Media

Ξαφνικά σα να έπεσε μαύρο. Καμία ένδειξη, καμία πληροφορία. Οι δραπέτες κατά πως φαίνεται, διαθέτουν καλύτερο δίκτυο κάλυψης και απόκρυψης απ’ αυτό που χρησιμοποιεί η Αστυνομία για να τους ξεσκεπάσει και να τους βγάλει από τα λαγούμια τους. Ένας στρατός από αστυνομικούς πασχίζει με νυχθήμερες έρευνες και με μοναδικά όπλα το φιλότιμο και τον όρκο που έχουν δώσει για τον εντοπισμό των φονιάδων του συναδέλφου τους, όμως το

μαύρο  δε λέει να φύγει. Μήπως τελικά κάτι δεν γίνεται σωστά;

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr δύο φορές έχει ανιχνεύσει από αέρος ελικόπτερο του σώματος κι εξοπλισμένο με θερμικές κάμερες τη δασώδη περιοχή, δίχως κανένα αποτέλεσμα. Ούτε το αυτοκίνητο που πήραν από τους αστυνομκούς μετά το μακελειό δεν έχει βρεθεί. Στις έρευνες συμμετέχουν 80 αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής από τους οποίους αρκετοί των ΟΠΚΕ, 75 εκαμίτες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί από τις Ομάδες ειδικών Αποστολών της Κρήτης και άλλοι ακόμη που συγκροτούν ειδικά μεταβατικά αποσπάσματα, όμως είναι σα να ψάχνουν ψύλλους στ’ άχυρα.

Καμία πληροφορία, κανένα αποτέλεσμα από τη διασταύρωση των τηλεφωνικών επικοινωνιών. Είναι σα ν’ άνοιξε η γη και τους έχει καταπιεί. Είναι γεγονός ότι ο Μάριαν Κόλα, η ίσως πιο φονική μηχανή απ’ όλους τους δραπέτες, έχει δουλέψει στην περιοχή, την ξέρει και ίσως διατηρεί ακμαίο δίκτυο προμήθειας με νερό και τρόφιμα, αλλά και απόκρυψης τους σε λαγούμια. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την αδράνεια και την έλλειψη ανάληψης της οποιαδήποτε πρωτοβουλίας από πλευράς αστυνομίας και κάθε φορά που υπάρχει κάποια εμπλοκή, είτε αποβαίνει σε βάρος της, είτε γίνεται μετά από κάποιο στιγμιαίο λάθος ή εκτίμηση των δραπετών.

10 μέρες τώρα και με το προσωπικό ν’ απασχολείται πάνω από 16 ώρες, το αποτέλεσμα ούτε δικαιώνει τους επισπεύδοντες, ούτε όμως πλέον τους δίνει πρόσβαση στο κεφάλαιο δικαιολογίες. Το μοναδικό εύρημα είναι ένα καταφύγιο με κάτι ψαλιδισμένα κλαδιά και κάποια μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού, που απ’ αυτά θα διαπιστωθεί με DNA αν πρόκειται για μέρος που χρησιμοποποιήθηκε από τους μακελάρηδες αστυνομικών.  Αν λοιπόν 10 Αλβανοί δραπέτες καταφέρνουν να κρύβονται και να εξαφανίζονται μέσα σε ελληνικό έδαφος χωρίς κανείς να μπορεί να τους εντοπίσει παρότι έχει όλο το τεχνολογικό εξοπλισμό με το μέρος του, τότε μάλλον κάτι δεν γίνεται σωστά και κάτι πρέπει ν’ αλλάξει.

πηγή: bloko.gr

από http://permisospress.blogspot.gr