Γ. Σταθάς: Η κυβέρνηση ξεπέρασε κάθε όριο

Κοινοποίηση στα Social Media

Στις ενέργειες της κυβέρνησης και το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν υπάρχει θέμα μόνο μνημονίου αλλά και θέμα αξιοπρέπειας και κυρίως δημοκρατίας σύμφωνα με τον βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Γιάννη Σταθά.

«Η κυβέρνηση έχει περάσει τα όρια και βλέπουμε πλέον πράξεις που θυμίζουν άλλε εποχές. Γι’ αυτό αντέδρασε με τον τρόπο που αντέδρασε και ο Φ. Κουβέλης», δήλωσε ο κ. Σταθάς και αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε. «Είναι απορίας άξιο πως μια παράταξη που ακόμη θέλει να λέγεται δημοκρατική στηρίζει αυτή τη κυβέρνηση».

Όσον αφορά το ζήτημα της κατάθεσης πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης σύμωνα με τον βουλευτή πολιτικά δεν ήταν ο σωστός χρόνος για να κατατεθεί.

«Πρέπει να υπάρχει και η αντίστοιχη λαϊκή υποστήριξη», τόνισε ενώ παράλληλα σημείωσε ότι στη Βουλή δεν υπήρχε σε αυτή τη φάση η δύναμη για να περάσει μια τέτοια πρόταση και θα ήταν «μια κίνηση χωρίς ουσία» αφήνοντας ταυτόχρονα ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό για το μέλλον δεδομένου ότι αναμένονται από την κυβέρνηση ακόμα χειρότερα μέτρα σε βάρος του λαού.

«Μια τέτοια κίνηση θα χρειαστεί στη συνέχεια αφού η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να πουλήσει ακόμα και το ρεύμα αλλά και το νερό, δυο αγαθά κοινωνικά. Ο αγώνας θα είναι μεγάλος και πρέπει να υπάρξει μεγάλη αντίδραση και δυναμική στην κοινωνία», είπε ο κ. Σταθάς.

Τέλος ερωτηθείς για το αν με τη στάση του ο Φώτης Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ επιδιώκουν «συγχωροχάρτι», τόνισε ότι αυτό είναι κάτι που θα το κρίνει ο λαός.