Η απάντηση του Γιάννη Σταθά στο viotianet για την αναφορά του στον Σόιμπλε.

Κοινοποίηση στα Social Media

Το viotianet επικοινώνησε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά προκειμένου να σχολιάσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε η τοποθέτησή του στη Βουλή για το Γερμανό υπουργό Οικονομικών. Ο κος Σταθάς έκανε την εξής δήλωση:

“Μόνο ως αποκύημα επιστημονικής φαντασίας θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τα σχόλια ότι, η τοποθέτησή μου στη Βουλή και η μεταφορική αναφορά μου, στον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας αποτέλεσε προσβολή και δείγμα ρατσισμού προς τα άτομα με αναπηρία.

Ποτέ δεν θα μπορούσα να προσβάλω και να εξισώσω τον εν λόγω κύριο με τους φίλους μου και τους συνανθρώπους μου με κινητικά και άλλα προβλήματα, οι οποίοι ξυλοκοπήθηκαν πρόσφατα από τα ΜΑΤ διεκδικώντας το δικαίωμα της αξιοπρέπειας.

Αν τους πρόσβαλα ζητώ ειλικρινά συγνώμη αλλά διερωτώμαι, γιατί να είναι προσβλητική και ρατσιστική αυτή η μεταφορική μου αναφορά και όχι η περικοπή των επιδομάτων και των παροχών στα ΑΜΕΑ που επιβάλλει η πολιτική του κ. Σόιμπλε.

Απορώ γιατί το «απάνθρωπο» σχόλιό μου, αποτέλεσε μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα και δεν απασχολεί η απάνθρωπη πολιτική που «κρύβεται» πίσω από ένα αναπηρικό αμαξίδιο και οδηγεί τους λαούς του Ευρωπαϊκού Νότου και όχι μόνο στην εξαθλίωση.

Η κριτική μου αφορούσε στους πολιτικούς εκβιασμούς που έκανε στη χώρα μας και πολύ περισσότερο στους συνανθρώπους μας ΑΜΕΑ πριν αλλά και μετά την ψήφιση του μνημονίου της τρικομματικής κυβέρνησης.

Η ανθρωπιά και η πολιτική ευαισθησία δεν κρίνονται στις μεταφορικές εκφράσεις, αλλά μέσα στην ίδια τη ζωή. Ο ρατσισμός, είναι αντίληψη και πρακτική,  αυτών που επαίσχυντα και απροκάλυπτα εξορίζουν από την ίδια τη ζωή όλους αυτούς τους ανθρώπους”.