Ανάγκη άμεσης βοήθειας και αποζημίωσης των αγροτών του Δήμου Λεβαδέων

Κοινοποίηση στα Social Media

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα «Ανάγκη άμεσης βοήθειας και αποζημίωσης των αγροτών του Δήμου Λεβαδέων που υπέστησαν ζημιές από την πρόσφατη καταστροφική χαλαζόπτωση», κατέθεσε ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Γιάννης Σταθάς: 

Το απόγευμα της Τρίτης, 11 Ιουνίου 2013 σημειώθηκε έντονη χαλαζόπτωση, η οποία προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Λεβαδέων. Πιο συγκεκριμένα, ολική καταστροφή υπέστησαν καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού, σιτηρών κ.α. φέρνοντας σε απόγνωση τους παραγωγούς που είδαν το σύνολο των καλλιεργειών τους να καταστρέφεται. Είναι επομένως επιτακτική ανάγκη να προβούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου σε καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών, καθώς οι αγροτικές δραστηριότητες αποτελούν βασική συνιστώσα της οικονομικής ζωής του ν. Βοιωτίας.

Με βάση τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεται να προβεί άμεσα στις απαραίτητες εκείνες ενέργειες για την εκτίμηση των ζημιών και την αποζημίωση των παραγωγών, των οποίων το εισόδημα βασίζεται αποκλειστικά στην αγροτική παραγωγή; Παρακαλώ να αναφέρετε το ακριβές χρονοδιάγραμμα των ενεργειών αυτών.

Ο ερωτών βουλευτής

Σταθάς Γιάννης