Μετά τη Λιβαδειά «Κερνάμε Ελλάδα» και στη Θήβα

Κοινοποίηση στα Social Media

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο Παρασκευή, Σαββάτο και Κυριακή στην περιοχή των πηγών της Κρύας στη Λιβαδειά την «σκυτάλη» παίρνει η Θήβα όπου το φεστιβάλ θα ξεκινήσει στο Μοσχοπόδι την Παρασκευή 14 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 16 Ιουνίου

Το Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» που διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Την ευθύνη της διοργάνωσης για τη Βοιωτία έχουν ο δήμος Λεβαδέων, ο δήμος Θήβας, το Επιμελητήριο Βοιωτίας και η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.

Το Φεστιβάλ αποτελεί ένα σημαντικότατο γεγονός στον τομέα των ελληνικών προϊόντων και στόχος της διοργάνωσης είναι να προβάλλει και να αναδείξει τα τοπικά ποιοτικά προϊόντα των επιχειρήσεων.

Οι παραγωγοί στη Λιβαδειά είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τους πελάτες τους και τους καταναλωτές ενώ παράλληλα θα αναπτυχθεί ένα πεδίο συνεργειών και αλληλοϋποστήριξης των ομάδων και των φορέων.

«Στόχος μας, να βελτιωθεί και να προβληθεί η εικόνα της Περιφέρειάς μας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, να δημιουργηθεί ένα νέο μοντέλο και να τονωθεί η ελληνική επιχειρηματικότητα και να αναδειχθεί η Βοιωτία, η Στερεά και η Ελλάδα εκτενέστερα  σαν τουριστικός προορισμός, αλλά και ως τόπος παραγωγής ποιοτικών προϊόντων», τόνισε μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Φανή Παπαθωμά και συμπλήρωσε: «Το Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα», στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας,  στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, που έχει να κάνει με την προβολή των αγροτικών προϊόντων και με τον τουριστικό τομέα το πλαισιώσαμε με παράλληλες ενέργειες, μοχλεύοντας Επιμελητήρια και επιχειρήσεις, Συλλόγους και παραγωγούς  με την αμέριστη στήριξή τους και την άριστη συνεργασία μεταξύ μας  σ΄ ένα δίαυλο προώθησης των προϊόντων του πρωτογενούς μας τομέα».

Ο γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού Γιώργος Αναστόπουλος τόνισε: «Το φεστιβάλ είναι ένα βήμα συνάντησης της παράδοσης με την εξέλιξη και στις δύσκολες εποχές που ζούμε αποτελεί μια διέξοδο. Αναδεικνύει τα προτερήματα του πρωτογενούς τομέα για την ανάπτυξη και ανάταση της εθνικής οικονομίας. Δίνει τις δυνατότης στους νέους ανθρώπους να συμπράξουν με τους παλιούς και να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες για τους ίδιους τις οικογένειες τους»

Ο δήμαρχος Λιβαδειάς Νίκος Παπαγγελής μίλησε για μια «πολύ καλή ευκαιρία προβολής της πόλης, των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει καθώς» για «μια ευκαιρία να προβληθούν οι τοπικοί παραγωγοί, τα τοπικά προϊόντα καθώς επίσης και το πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής μας μέσω των πολιτιστικών συλλόγων». Επεσήμανε δε ότι «καλό θα είναι να θεσμοθετηθούν ανάλογες δράσεις προβολής του τόπου μας».

Πρωτόγνωρο γεγονός για την Λιβαδειά και την ευρύτερη περιοχή χαρακτήρισε το φεστιβάλ ο πρόεδρος  του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτης Αγνιάδης και πρόσθεσε: «Κερνάμε Ελλάδα, κερνάμε γεύσεις κερνάμε παραδόσεις. Μέσα από το φεστιβάλ αναδεικνύουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των αγροτικών προϊόντων και όχι μόνο Είναι μια γιορτή των παραγωγών, των επιχειρηματιών και των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής. Είναι κάτι που θα δώσει ανάσα, μια τόνωση της ψυχολογίας στην κοινωνία που αυτή την στιγμή της κρίσης την έχει ανάγκη».

Μια διαφορετική διάσταση έδωσε ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Γιάννης Σταθάς ο οποίος υπογράμμισε: «Ο πρωτογενής τομέας είναι αυτός που πρέπει να επενδύσουμε και να αναδείξουμε. Αυτό είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα απέναντι στις άλλες χώρες. Η Ελλάδα είναι πλούσια με πολλά προϊόντα και πρέπει να δοθεί μια μεγάλη μάχη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την υποστήριξή τους. Δυστυχώς ότι η ΕΕ με τις πολιτικές της όλα αυτά τα χρόνια επιχειρεί να απαξιώσει τα προϊόντα μας να μην ακαλλιέργητα τα χωράφια μας και η ελληνική γη να γεμίσει με φωτοβολταϊκά».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης σημείωσε: «Η Βοιωτία κερνάει Ελλάδα σε ένα πρωτοποριακό και φιλόδοξο πρόγραμμα ανάδειξης του τόπου μας και των προϊόντων του, του πολιτισμού και της παράδοσής μας. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα μας, να φύγουμε από τη εσωστρέφεια σε αυτή περίοδο της κρίση που μαστίζει την κοινωνία και να δώσουμε εάν μήνυμα αισιοδοξίας στους παραγωγούς, τους καταναλωτές τους Στην έναρξη του φεστιβάλ παραβρέθηκε μεταξύ αλλων και ο δήμαρχο Αμαλιάδας Γιάννης Λυμπέρης ο οποίος επεσήμανε σχετικά με το Κερνάμε Ελλάδα: «Είναι μια εκδήλωση που αφορά την πραγματική οικονομία άρα αφορά και τους πραγματικούς έλληνες τους ανθρώπους που αγωνίζονται στην σημερινή δύσκολη συγκυρία να σταθούν στα πόδια τους, τους ανθρώπους που παράγουν και αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα στέκεται και αγωνίζεται».

Τέλος ο Τάσος Φρούσιος αφού ευχαρίστησε «τους Βοιωτούς παραγωγούς που πραγματικά κατάκλεισαν την όμορφη περιοχή της Κρύας κερνώντας στην κυριολεξία Ελλάδα» καθώς και το κοινό που τίμησε με την παρουσία τους αυτή την προσπάθεια υπογράμμισε με έμφαση: «Πρέπει να περάσουμε όλοι μαζί το μήνυμα ότι η ανάπτυξη μπορεί να γίνει μόνο με την συνεργασία ελλήνων παραγωγών και ελλήνων καταναλωτών. Με τις δικές μας δυνάμεις μόνο και την συνεργασία θα ξαναστήσουμε την ελληνική παραγωγή και την ελληνική οικονομία».

fest6

fest1

fest7

 

fest8

fest5

fest4

fest3