Ξεκίνησαν τη φροντίδα των «υιοθετημένων» χώρων οι Σύλλογοι της Θήβας

Κοινοποίηση στα Social Media

Εθελοντικό καθαρισμό πραγματοποίησαν τα μέλη του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Βιβλίου» και του «Λυκείου των Ελληνίδων Θήβας» στον αρχαιολογικό χώρο του ναού του Ισμηνίου Απόλλωνος στη Θήβα, τον οποίο «υιοθέτησαν» με στόχο τη συντήρηση και την ανάδειξή του, στα πλαίσια εθελοντικής προσφοράς στην Θ’ ΕΠΚΑ, την  23η Εφορεία Αρχαιοτήτων και το Δήμο Θηβαίων.

Η δράση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Ιουνίου και επεκτάθηκε και στην ευρύτερη περιοχή του λόφου. Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου παρείχε στους εθελοντές υλικά μέσα για αυτό τον σκοπό.

Τη σκυτάλη παίρνει η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Θήβας, που έχει προγραμματίσει εθελοντικό καθαρισμό στον «υιοθετημένο» χώρο του άλσους της Αγίας Τριάδας, σε συνεργασία  με ομάδες μαθητών όλων των Δημοτικών Σχολείων  της πόλης.

Ο εθελοντικός καθαρισμός θα γίνει την Παρασκευή 7 Ιουνίου , ώρα 10.00 το πρωϊ, στα πλαίσια  της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού, που είναι η 5η Ιουνίου.

Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών  σε θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον και τον εθελοντισμό και καλούνται όλοι όσοι  έχουν ανάλογες ευαισθησίες να συμμετέχουν.

Ο Δήμος Θηβαίων συγχαίρει και ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές για την πολύτιμη προσφορά τους.