Ημερίδα ΠΑΣΕΓΕΣ στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Στην προώθηση των αγροτικών προϊόντων και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στους τομείς της παραγωγής και του τουρισμού αποσκοπεί η έκθεση που διοργανώνει στις 27 Ιουνίου η ΠΑΣΕΓΕΣ με τίτλο «Η Ελλάδα των γεύσεων και των παραδόσεων» .

Σε ημερίδα και συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά στο συνεδρικό κέντρο της Κρύας ο πρόεδρος της ΕΑΣ και Γ.Γ. της ΠΑΣΕΓΕΣ Γιώργος Ανέστης ενημέρωσε για το σκοπό και τους στόχους της έκθεσης καλώντας όλους τους πολίτες να την επισκεφθούν στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό στο Σύνταγμα.

«Μέσα σ’ ένα γενικότερα αρνητικό κλίμα εξ αιτίας της ύφεσης αλλά και της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής που συντελείται στη χώρα μας, η διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ με βήματα σταθερά και αποφασιστικά στέκεται στο πλευρό του Έλληνα αγρότη» τόνισε ο Γιώργος Ανέστης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε, τόσο στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχουν τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα (μεσογειακή διατροφή) όσο και στις ευκαιρίες των συνεταιρισμών, επιχειρήσεων και παραγωγών της Ελλάδος, αλλά και της Στερεάς.

Στόχος της έκθεσης όπως είπε δεν είναι άλλος από «την ανάδειξη των ποιοτικών πλεονεκτημάτων που προσφέρουν τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα, αλλά και η προώθηση στο αθηναϊκό κοινό της ελληνικής Περιφέρειας ως γαστρονομικού τουριστικού προορισμού».

Στην ημερίδα κεντρικός ομιλητής ήταν ο επικοινωνιολόγος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας επικοινωνίας Fresscomm κ. Κυριάκος Μαρουλάκος, ο οποίος στην ομιλία του με θέμα «Η Εμπορική Έκθεση ως μέσο ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας σε περιόδους οικονομικής κρίσης» επεσήμανε τους τρόπους που μπορεί να γίνεται η προβολή των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, εν μέσω οικονομικής ύφεσης, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «η οικονομική κρίση, που όλοι βιώνουμε, με κατάλληλους χειρισμούς μπορεί να αποτελέσει στα χέρια μας, η ίδια, το εφαλτήριο για διέξοδο από εκείνη».

Επίσης μίλησε για απεριόριστες δυνατότητες των αγροτών – παραγωγών για εξεύρεση τρόπων βελτίωσης και αύξησης των εισοδημάτων τους, κυρίως μέσω εμπορικών εκθέσεων, αυτοδιάθεσης και προβολής των προϊόντων τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Εκ μέρους των διοργανωτών ο Χρόνης Ινιωτάκης στάθηκε κυρίως στα τεχνικά χαρακτηριστικά της έκθεσης, ενώ ήταν εκείνος που μίλησε για εξωστρέφεια τονίζοντας πως «οι επιχειρηματίες οφείλουν να ακολουθούν επιθετική οικονομική πολιτική όσον αφορά στις προσπάθειες βελτίωσης των πωλήσεών τους, να γίνονται εξωστρεφείς, πετυχαίνοντας με αυτόν τον τρόπο την βέλτιστη ανταγωνιστικότητα η οποία αποτελεί και κύριο συστατικό ανάπτυξης της επιχείρησης τους».