Τα 966 έφτασαν τα κρούσματα, 74 νέα, 28 θάνατοι από κορωνοϊό

Σε 966 ανέρχονται συνολικά κρούσματα μετά την επιβεβαίωση σήμερα 74 νέων, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την επίσημη ενημέρωση που αφορά στο τελευταίο 24ωρο.

Ακόμα 52 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο, ενώ 4 ασθενείς αποσωληνώθηκαν.

Όσον αφορά τους νεκρούς, οι 23 είναι άνδρες και οι πέντε γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 73 έτη.

Επιπλέον, ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στην ενημέρωση για τον κοροναϊό, τόνισε πως είναι σοβαρή και συνεχιζόμενη η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ είπε πως η Κίνα έκλεισε τα σύνορά της σήμερα, γιατί φοβάται δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Χαρακτηριστικά, υπογράμμισε πως, αν δεν λαμβάνονταν έγκαιρα μέτρα σε όλο τον κόσμο, ο αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να ανέλθει ακόμα και στα 40.000.000.

Ωστόσο δεν παρέλειψε να δώσει και μια θετική νότα, αναφερόμενος εκτενώς στους τέσσερις ασθενείς που ήδη έχουν αποσωληνωθεί.

Σχετικά με αυτούς τους ανθρώπους διευκρίνισε ότι ήταν ηλικίας 52 έως 67 ετών. Οι δύο μάλιστα, είχαν σοβαρά υποκείμενα προβλήματα.

«Είναι μία ευχάριστη εξέλιξη. Ευελπιστούμε να δούμε και άλλους να γυρίζουν τα σπίτια τους», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο εξιτήριο που έλαβε από το Αττικό Νοσοκομείο, η μητέρα που γέννησε, ενώ ήταν θετική στον κοροναϊό.

«Τέτοια νέα μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε. Το μέλλον εξαρτάται απ’ όλους μας» σημείωσε ο κ. Τσιόδρας και κατέληξε πως «κερδίζουμε μικρές νίκες κάθε ημέρα, αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται».

 

Χαρδαλιάς: Αναίτιες μετακινήσεις μπορεί να στοιχίσουν σε όλους

«Μένουμε αδιαπραγμάτευτα σπίτι», τόνισε από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς παίρνοντας το λόγο μετά τον κ. Τσιόδρα.

Αναίτιες μετακινήσεις μπορεί να στοιχίσουν ζωές προειδοποίησε ζητώντας από όλους συμμόρφωση στα μέτρα και από τους λίγους «που προσπαθούν να ξεγελάσουν το κράτος».

Χαρακτηρίζοντας κρίσιμες τις επόμενες εβδομάδες, ο κ. Χαρδαλιάς ζήτησε να μην υπάρξει κανείς εφησυχασμός.

Ο κ. Χαρδαλιάς απαντώντας σε ερώτηση αν θα επεκταθούν τα μέτρα και μετά τις 6 Απριλίου και αν ληφθούν κι άλλα, ανάφερε ότι «όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι και εξετάζονται καθημερινά. Αξιολογούμε τα δεδομένα και είμαστε έτοιμοι ακόμη και για το πιο ακραίο σενάριο».