Παρέμβαση Χαρίτση για την αισχροκέρδεια σε μάσκες και αντισηπτικά

Πέρα από τον αόρατο εχθρό που ακούει στο όνομα covid 19, οι Έλληνες κινδυνεύουν να χάσουν την αξιοπρέπειά τους και τα λιγοστά χρήματα που διαθέτουν που θα μπορούσαν να τους θωρακίσουν απέναντι στις καραντίνες που φαίνεται οτι έρχονται αν και εφόσον οδηγηθούμε σε δυσκολότερες καταστάσεις, όπως αυτές της γειτονικής Ιταλίας.

Τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που παρατηρούνται στις μάσκες (που δεν υπάρχουν κιόλας) και στα αντισηπτικά προκάλεσαν την πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και υπουργείου Υγείας.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση Χαρίτση ο οποίος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για το θέμα.

Δείτε την ανακοίνωση:

Την ώρα που πληθαίνουν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στα αντισηπτικά και τις μάσκες, ο αρμόδιος Υπουργός Ανάπτυξης κρίνει ότι δεν είναι σκόπιμο να παρέμβει. Και σαν να μην έφτανε αυτό δηλώνει προκλητικά ότι οι αυξήσεις 200 και 300% είναι δικαιολογημένες λόγω ζήτησης.

Κάποιος να του εξηγήσει επιτέλους τη θεσμική του ιδιότητα σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία. Η πρόσβαση όλων σε είδη πρώτης ανάγκης αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης, είναι ζήτημα αξιοπρέπειας και διασφάλισης της υγείας των πολιτών.