38 τόνους ενδυμάτων- υποδημάτων συγκέντρωσε το 2019 ο Δήμος Θηβαίων από τους ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ κάδους

38 τόνους ενδυμάτων- υποδημάτων αποκόμισε η εταιρεία RECYCOM το 2019 από τους Κόκκινους Κάδους Ανακύκλωσης, που έχουν τοποθετηθεί με τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Θηβαίων σε διάφορα σημεία της πόλης των Θηβών και στις έδρες των δημοτικών ενοτήτων.

Ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχει δυναμικά στην ανακύκλωση ενδυμάτων-υποδημάτων, συμβάλλοντας στην εδραίωση ενός υγιούς δικτύου ανακύκλωσης και της συνείδησης συνυπευθυνότητας- που αποτελεί προϋπόθεση της βιώσιμης ανάπτυξης – ενώ η σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της RECYCOM είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα.
Αυτό σημαίνει ότι όσους περισσότεροι τόνοι ενδυμάτων-υποδημάτων συγκεντρώνονται στους ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ για ανακύκλωση τόσο περισσότερα τρόφιμα και είδη υγιεινής αποδίδει η RECYCOM στο Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου, καλύπτοντας βασικές ανάγκες των ωφελούμενων αυτού.
Λίγα λόγια για τους ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ κάδους (Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Ενδυμάτων-Υποδημάτων)
Με την ανακύκλωση ρουχισμού -υποδημάτων που δεν χρειαζόμαστε , φτιάχνονται φόρμες εργασίας, πανιά καθαρισμού, μονωτικά υλικά, γέμιση καθισμάτων κ.α. και μειώνεται στο 2% ο όγκος που καταλήγει στις χωματερές-ΧΥΤΑ.
Τα ρούχα, τα παπούτσια, τις τσάντες, τις ζώνες και τα λευκά είδη (π.χ. κουρτίνες, σεντόνια κτλ), που δεν τα χρειαζόμαστε και είναι για ανακύκλωση μπαίνουν στους κόκκινους κάδους με τη σήμανση: RECYCOM-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ – ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ:
Σημαντικό είναι ό,τι απορρίπτεται στον κόκκινο κάδο ανακύκλωσης να βρίσκεται εντός δεμένης σακούλας.