Προσλήψεις «ημετέρων» στην ΚΕΔΗΛ καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση Λιβαδειάς

Με ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Λιβαδειάς καταγγέλει τη δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο Γιάννη Ταγκαλέγκα για προσλήψεις «ημετέρων» στη δημοτική επιχείριση της ΚΕΔΗΛ, που υλοποιεί το πρόγραμμα φιλοξενίας αιτούντων άσυλο.

Οι καταγγελίες της δημοτικής παράταξης αφορούν κυρίως στην πρόσληψη εργαζομένων ως επιστατών αφού όπως σημειώνει για τις άλλες θέσεις τηρήθηκαν συγκεκριμένα κριτήρια. Η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Λαμπρινή Γερονικολού, είχε από νωρίς επισημάνει ότι στην συγκεκριμένη κατηγορία των υποψηφίων απουσίαζε το κριτήριο της γνώσης ξένης γλώσσας με το Δήμαρχο να δηλώνει ότι η προκήρυξη των προσλήψεων θα διορθωθεί . Αυτό δεν έγινε, με αποτέλεσμα η παράλειψη που εντόπισε η κ. Γερονικολού σύμφωνα με την Λ.Σ. να αποτελέσει το «παραθυράκι» για τις προσλήψεις και η παράταξη ζητάει ακύρωση της διαδικασίας πρόσληψης επιστατών.
“Στις 5-3-2020 πραγματοποιήθηκε από το ΔΣ της ΚΕΔΗΛ η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων για την πρόσληψη 33 εργαζομένων συμβασιούχων (12μηνα), σε διάφορες θέσεις και ειδικότητες της Επιχείρησης, για τη λειτουργία του συγκεκριμένου προγράμματος”, σημειώνει η Λαϊκή Συσπείρωση.
Και μεταξύ άλλων προσθέτει: “Ενώ κατά τη διαδικασία της επιλογής 27 εργαζομένων για διάφορες ειδικότητες, τηρήθηκαν πράγματι τα κριτήρια που εμπεριείχε η Προκήρυξη και ομόφωνα αποφασίστηκε από το Δ.Σ της ΚΕΔΗΛ η πρόσληψη αυτών των υποψηφίων που συγκέντρωναν τα περισσότερα προσόντα, δεν έγινε το ίδιο για την πρόσληψη 6 εργαζομένων της ειδικότητας «Επιστάτη». Αντίθετα εκεί, με παρέμβαση του Προέδρου της ΚΕΔΗΛ Εμμανουήλ Τσεσμετζή, ο οποίος λειτουργούσε με προφανή εντολή και καθ’ υπόδειξη του δημάρχου Ιωάννη Ταγκαλέγκα, δεν εξετάστηκαν καν οι αιτήσεις και οι φάκελοι δεκάδων υποψηφίων, αλλά επιλέχθηκαν τα ονόματα που είχαν προαποφασιστεί για την πλήρωση των θέσεων αυτών, καταστρατηγώντας κάθε έννοια ισονομίας και διαφάνειας. Και μάλιστα, με την σύμφωνη γνώμη όλων των παρισταμένων μελών του ΔΣ της ΚΕΔΗΛ από συμπολίτευση, αντιπολίτευση και δημότες, πλην του εκλεγμένου της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Δημήτρη Τσιφή, που καταψήφισε και κατήγγειλε τη διαδικασία ως προς τη συγκεκριμένη κατηγορία υποψηφίων”.