Μάστιγα οι κλοπές μετασχηματιστών. Δείτε τι προτείνει ο ΔΕΔΔΗΕ

Με την ηλεκτροσυγκόληση στο καπάκι του μετασχηματιστή και στο ικρίωμα όπου τοποθετείται επιχειρεί ο ΔΕΔΔΗΕ να βάλει τέλος στη “μαφία” του χαλκού.

Ασύλληπτες διαστάσεις λαμβάνουν στην Βοιωτία οι κλοπές μετασχηματιστών από τις επιδρομές των κυνηγών χαλκού στις αγροτικές περιοχές προκαλώντας την οικονομική αιμορραγία στο ΔΕΔΔΗΕ και την απόγνωση στους αγρότες που παίζουν κορώνα γράμματα τις παραγωγές τους.

Ο ΔΕΔΔΗΕ στηρίζει την αποτελεσματικότητα του μέτρου στην καθυστέρηση που θα προκληθεί στην κλοπή του.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Τζίμητρα οι κυνηγοί χαλκού θα χρειαστούν περισσότερα μέσα για την καταστροφή του μετασχηματιστή οπότε θα δοθεί και περισσότερος χρόνος στις αστυνομικές αρχές να επέμβουν και να συλλάβουν τους δράστες.

Στο γραφείο του διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ στη Λιβαδειά πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο ΑΔ Βοιωτίας και ο δκτης του Τ.Α. Λιβαδειάς, ο διοικητής της πυροσβεστικής του νομού εκπρόσωπος του πολιτικού γραφείου του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Κουτσούμπα, η νομική σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ κεντρικής Ελλάδας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Την ταυτότητα στον χαλκό των μετασχηματιστών του ΔΕΔΔΗΕ ζήτησε ο ΑΔ Βοιωτίας Ταξίαρχος Νίκος Τρικαλίτης ώστε να είναι αδύνατη η ανάμιξή του στα χυτήρια της αγοράς.