Συνάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ επ. Λιβαδειάς με τον Δήμαρχο Λεβαδέων και τη δημοτική αρχή

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς σεβόμενος την χθεσινή μέρα των απεργιακών κινητοποιήσεων εξέδωσε και απέστειλε σήμερα Πέμπτη 03-10-2019  , δελτίο τύπου για τη συνάντηση του με την νέα δημοτική αρχή του Δήμου Λεβαδέων.

  • Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς , στα πλαίσια του θεσμικού του ρόλου αλλά και της ουσιαστικής παρουσίας του στα κοινά του Δήμου, πραγματοποίησε συνάντηση την Τρίτη 01-10-2019 με την νέα δημοτική αρχή του Δήμου Λεβαδέων η οποία εκπροσωπούταν από τον Δήμαρχο κ. Ταγκαλέγκα Ιωάννη, τους Αντιδημάρχους κ.κ. Καλογρηά Αθανάσιο και Δήμου Ιωάννη , παρόντος και του γενικού γραμματέα του Δήμου Λεβαδέων κ. Ζιώγα Γεώργιου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και με καλή πίστη , όπως είναι η πάγια προσέγγιση του Συλλόγου μας , καθώς γνώμονας μας είναι πάντα η εξυπηρέτηση των πολιτών και η προστασία των συμφερόντων τόσο των πολιτών όσο και των εργαζομένων στις υπηρεσίες του Δήμου. Σε αυτά τα πλαίσια και μετά από ερωτήσεις και  τοποθετήσεις του Συλλόγου εργαζομένων σε σχέση με την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Λεβαδέων , αναπτύχθηκε η συζήτηση όπου συμφωνήθηκαν :
  • Με αφορμή το τελευταίο χρονικά ΔΣ του Δήμου Λεβαδέων και την απόφασή του να προσφύγει ασκώντας έφεση κατά αποφάσεων που δικαιώνουν εργαζομένους στο θέμα δώρων – επιδομάτων και την αντίδραση /παρέμβαση του προέδρου του Συλλόγου εργαζομένων σε αυτό , υπήρξε η δέσμευση του Δημάρχου ότι συμφωνεί με το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων και θα στηρίξει τις διεκδικήσεις τους σε όλους τους αρμόδιους φορείς και όργανα.
  • Να υπάρξει σε άμεση συνεργασία με το Σύλλογο εργαζομένων ,  τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. του Δήμου , με στόχο την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.
  • Να διαμορφωθεί ο χώρος στο αμαξοστάσιο του Δήμου Λεβαδέων , για την διευκόλυνση της πρόσβασης , αλλά και την διασφάλιση των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής τόσο για τους εργαζόμενους στο χώρο , όσο και για τους πολίτες που θα τον επισκέπτονται ( Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε και το θέμα του χώρου που γειτνιάζει και  φιλοξενούνται αδέσποτα ,  για το οποίο ο Δήμαρχος ενημέρωσε για τις προθέσεις του , αλλά μιας και το θέμα θα τεθεί σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , κρίνουμε ως Σύλλογος ότι επιβάλλεται για λόγους αρχής να ενημερωθούμε άπαντες εκεί. ).
  • Ρυθμίστηκαν οι λεπτομέρειες για τον τρόπο και τις προϋποθέσεις που θα γίνει η καθαριότητα του χώρου λειτουργίας της εμποροπανήγυρης ( παζαριού ) , από τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Καθαριότητας , στους οποίους θα καταβληθεί η νόμιμη αποζημίωση για την υπερωριακή τους απασχόληση , μην αφήνοντας ταυτόχρονα περιθώριο για ανάθεση σε ιδιώτες εργολάβους , εξοικονομώντας έτσι χρήματα για το Δήμο και τους δημότες.
  • Τέλος , ως ενίσχυση της θέλησης του Δημάρχου να ανταποκρίνονται με συνέπεια και ευσυνειδησία οι εργαζόμενοι στα καθήκοντά τους και της βούλησής του ( την οποία ως Σύλλογος εργαζομένων χαιρετίζουμε ) να μην «χαριστεί» σε κανέναν που θα παραβιάζει αυτές τις αρχές και το ρόλο του, ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς , δήλωσε την πάγια θέση του , τουλάχιστον όσα χρόνια ασκεί το θεσμικό της ρόλο η παρούσα διοίκηση , ότι όχι μόνο δεν επιθυμεί ιδιαίτερη μεταχείριση και «κάλυψη» για κανέναν εργαζόμενο που δεν επιτελεί το έργο του, αλλά αντίθετα επιθυμεί και επιδιώκει πρώτος από όλους να ελέγχει και να καταδικάζει κάθε είδους τέτοιας παθογένειας , είτε προέρχεται από τον χώρο των εργαζομένων είτε από αυτό των αιρετών αντιπροσώπων. Δεν θα θρέψουμε ποτέ τον «κοινωνικό αυτοματισμό» , τον οποίο πολεμάμε με συνέπεια και προσήλωση με τις πράξεις μας όλα αυτά τα χρόνια. Ταυτόχρονα δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να αδικήσει και να παίξει παιχνίδια στις πλάτες οποιουδήποτε εργαζόμενου , όπως επίσης έχουμε αποδείξει στην πράξη τα τελευταία χρόνια.

Ως Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς , θα είμαστε πάντα αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που θα γίνεται με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών και την βελτίωση ποιότητας της ζωής όλων μας. 

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                     ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ