Άρδευση Κωπαΐδας

Σήμερα, Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019, η Αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Βοιωτίας  Φανή Παπαθωμά  και  οι Υπηρεσιακοί παράγοντες, πραγματοποίησαν έλεγχο σε όλο το Κωπαϊδικό Πεδίο, προκειμένου να διαπιστώσουν την πορεία της άρδευσης στις αγροτικές καλλιέργειες.

Αν και οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ υψηλές και για αρκετές ημέρες, διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

  • Υπάρχει επάρκεια νερού και ορθή διαχείρισή του.
  • Η άρδευση εξελίσσεται ομαλά.
  • Όλα τα αντλιοστάσια είναι σε πλήρη λειτουργία συντηρημένα άριστα.
  • Οι υπηρεσιακοί παράγοντες , οι επιφορτισμένοι με την άρδευση της Κωπαΐδας, είναι σε συνεχή επαφή με τους καλλιεργητές και συνεχίζεται ομαλά η εξέλιξη της αρδευτικής περιόδου.

Όσον αφορά την εξέλιξη των  έργων που πραγματοποιούνται στο Κωπαϊδικό πεδίο,  η Αγροτική Οδοποιία πρ/σμού 1.100.000 ευρώ και η επισκευή του καναλιού της Υλίκης πρ/σμού 2.700.000 ευρώ είναι έτοιμα για δημοπράτηση.

Ολοκληρώνεται ο δρόμος Αλίαρτος – Άγιος Δημήτριος προυπ/σμού 1.500.000 ευρώ.

Συμβασιοποιήθηκε και ξεκινάει ο καθαρισμός Αρδευτικών Καναλιών πρ/σμού 1.500.000 ευρώ και ετοιμάζονται οι Μελέτες Επισκευής Γεφυριών πρ/σμού 1.000.000 ευρώ.

Ξεκινάει επίσης η διαδικασία δημοπράτησης του Πλωτού Αντλιοστασίου της Υλίκης πρ/σμού 2.500.000 ευρώ.

«Η σωστή και έγκυρη προετοιμασία των αναγκαίων ενεργειών στον τομέα της άρδευσης, έφεραν τα ανάλογα αποτελέσματα.

 Παραμένουμε όλοι μας δίπλα στους αγρότες – καλλιεργητές , ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία  η αρδευτική περίοδος και βεβαίως παράλληλα ολοκληρώνουμε τις διαδικασίες σπουδαίων και μεγάλων έργων στην Κωπαΐδα συνολικού πρ/σμού  10.300.000 ευρώ», τόνισε σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά.