ΣΟΚ!! Βανδαλισμοί σε σχολεία των Θεσπιών (photo)

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Αλιάρτου Θεσπιών Γιώργου Ντασιώτη, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, για τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου και του Λυκείου των Θεσπιών.

Άγνωστοι δράστες πιθανότατα νυχτερινές ώρες εισέβαλαν στο προαύλιο των σχολείων και έγραψαν συνθήματα με σπρέι στους τοίχους των κτιρίων ανάμεσά τους και στο πέτρινο κτίριο δωρεά του ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΓΚΟΡΙΤΣΑ, γεγονός που θα δυσκολέψει κατά πολύ τις εργασίες αποκατάστασης.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί σχετικά και το ΑΤ Αλιάρτου.

Δείτε την ανάρτηση του Δημάρχου και φωτογραφίες από το σημείο:

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΙΑ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!!!!!!

Χρόνια είχαμε να δούμε σοβαρούς βανδαλισμούς στα Σχολεία του Δήμου μας.
Οι αυλές τους είναι πάντα ανοιχτές και αποτελούν σημείο συνάντησης πολλών και κυρίως των ίδιων των μαθητών που χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις και γενικότερα τους υπαίθριους χώρους.
Αυτό δημιουργεί στον καθένα την οικειότητα, αλλά και την αίσθηση του «»δικού του χώρου»»,με αποτέλεσμα να θέλει να τον προστατέψει.
Μεγάλη θλίψη μου προκάλεσε το τηλεφώνημα του διευθυντή του Γυμνασίου Θεσπιών ,που μου ανέφερε τους βανδαλισμούς στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου-Λυκείου. Το ίδιο αποσβολωμένος ήταν κι αυτός όπως και η διευθύντρια του Λυκείου στην κοινή μας αυτοψία.
Όμορφες και σύγχρονες εγκαταστάσεις στις οποίες επενδύουμε συνεχώς, ένα καταπληκτικό πέτρινο κτήριο δωρεά του ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΓΚΟΡΙΤΣΑ,πριν πολλά χρόνια, αρκετά στρέμματα αύλειος χώρος,όλα στη διάθεση της τοπικής κοινωνίας.

ΣΕ ΣΕΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ…

Ποιό μπορεί να είναι το κίνητρό σου για να καταστρέψεις ένα χώρο που ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ είναι για σένα;
Πόσο ανόητος είναι κάποιος,όπως και εσύ,που όποια «»οργή»»έχει την εκτονώνει σε ένα σχολείο;
Να ξέρεις πάντως ότι το κατόρθωμά σου,στο πέτρινο κτήριο θα σε κάνει να ντρέπεσαι για πολύ καιρό,μιας και είναι σχεδόν αδύνατο να εξαφανιστεί.
Πριν μερικούς μήνες κάποιοι άλλοι,πιθανόν κυνηγοί μετάλλων,έκλεψαν την προτομή του δωρητή.Θεωρήσαμε χρήσιμο να καθυστερήσουμε λίγο και να τοποθετήσουμε την καινούργια με την έναρξη του σχολικού έτους,ώστε να τιμήσουμε και τον δωρητή και να αναφερθούμε στην σπουδαιότητα της πράξης του για την ευρύτερη περιοχή.
Πόσο αντιφατική αλήθεια θα είναι η σκηνή,απόδοσης τιμών στη μνήμη κάποιου που διέθεσε μεγάλο μέρος της περιουσίας του για το κοινωνικό σύνολο και του βανδαλισμένου κτηρίου του ,πιθανόν από κάποιον που επωφελήθηκε απο αυτό;;;;