«Εκλογές για να μη διακινδυνεύσει η οικονομία»

Την πόρτα του προεδρικού Μεγάρου πέρασε στις 6.30 το απόγευμα ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, για να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με τον Προκόπη Παυλόπουλο, δήλωσε: «Από την ημέρα των ευρωεκλογών διαμορφώθηκε μια συνθήκη παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, τεσσάρων, περίπου, μηνών, έχω την ευθύνη να θεωρήσω ότι εγκυμονεί κινδύνους για την ομαλή πορεία της εθνικής οικονομίας. Έχουμε μπει σε έναν ενάρετο κύκλο που δεν πρέπει να διαταραχθεί, αυτό θα σημάνει ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού θα διακινδυνεύσουν».

Απαντώντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε: «Αποδέχομαι την πρόταση της κυβέρνησης σύμφωνα με το άρθρο 41 του Συντάγματος εφόσον έχει παγίως ερμηνευθεί και προσαρμοστεί σύμφωνα με την κοινοβουλευτική μας παράδοση».

Το επόμενο βήμα είναι η έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής, το οποίο και θα θυροκολληθεί στη Βουλή (μέχρι αύριο το μεσημέρι). Αυτό θα σημάνει την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

► Το σχόλιο της Πειραιώς για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Από την πλευρά της, η Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, δήλωσε: «Ό,τι και να επικαλείται προσχηματικά ο κ. Τσίπρας, η αλήθεια για τις πρόωρες εκλογές είναι μια. Σύρθηκε στις κάλπες από την ηχηρή αποδοκιμασία του ελληνικού λαού. Απέτυχε, ηττήθηκε, φεύγει».

από www.efsyn.gr