Άκυρο Λευκό προτείνουν Αντώνης Τουλουμάκος και Γιώργος Σκόπας

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας χαιρετίζει όλους όσους στήριξαν τα ψηφοδέλτια μας με την ψήφο τους. Ευχαριστούμε θερμά εκείνους που έδωσαν τη μάχη στο πλευρό μας από κάθε πόστο. Δίνουμε το χέρι στους πολύ περισσότερους που παρακολούθησαν με εκτίμηση τις θέσεις και τη δράση μας, ανεξάρτητα εάν ολοκλήρωσαν το βήμα με την ψήφο τους.

Με βάση τα υπάρχοντα αποτελέσματα, εκλέγουμε τρεις δημοτικούς συμβούλους, δύο κοινοτικούς συμβούλους στη Θήβα και δύο στην Ελλοπία. Η δύναμή μας θα κατατεθεί από σήμερα κιόλας στη κατεύθυνση της διεκδίκησης και υπεράσπισης των λαϊκών αναγκών σε κάθε γειτονιά της πόλης και σε κάθε χωριό του Δήμου.

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για τις συνθήκες μέσα στις οποίες διαμορφώθηκε το κριτήριο ψήφου για πολλούς συνδημότες μας. Όπως και πανελλαδικά, κυριάρχησαν σε μεγάλο βαθμό μια σειρά εκβιαστικά διλήμματα, οι μειωμένες απαιτήσεις και η λογική του μικρότερου κακού. Πολλοί είναι εκείνοι που επέλεξαν κάποιο συνδυασμό με κρύα καρδιά, χωρίς προσδοκίες ότι κάτι μπορεί να αλλάξει θετικά στην καθημερινότητά τους.

Είναι φανερή μια τάση συντηρητικοποίησης της κοινωνίας, η οποία τροφοδοτείται από τις πολιτικές που εφάρμοσαν κεντρικά οι κυβερνήσεις που τα προηγούμενα χρόνια ψήφισαν και υλοποίησαν τα μνημόνια και τους εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους. Στη βάση αυτή, η λογική του μικρότερου κακού εγκλωβίζει μια σημαντική μερίδα κόσμου, ενώ στην πραγματικότητα φέρνει διαρκώς το λαό σε χειρότερη θέση, φέρνει διαρκώς το χειρότερο κακό.

Ωστόσο, δε μπορούμε να παραβλέψουμε την πλατιά αναγνώριση κι εκτίμηση των θέσεών μας, θέσεων που προβάλλουν την ανάγκη να ανακτήσουμε τις απώλειες της περιόδου της κρίσης, να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας ως εργαζόμενοι. Έχουμε εμπιστοσύνη στην τεράστια δύναμη που έχει η οργανωμένη διεκδίκηση του λαού και αναγνωρίζουμε τις ευθύνες μας να μπούμε μπροστά για να σηκώσει ο λαός κεφάλι, να οργανωθεί η αντίσταση στη μίζερη πραγματικότητα.

Είναι καθαρό ότι καμία ουσιαστική διαφορά δεν υπάρχει μεταξύ των δύο συνδυασμών που διεκδικούν την ψήφο των δημοτών τη δεύτερη Κυριακή. Όπως είχαμε πει προεκλογικά, οι θέσεις τους ενώνουν, τα αξιώματα είναι αυτά που τους χωρίζουν.

Για το λόγο αυτό, απόλυτα συνεπείς προς τις απόψεις που εκφράσαμε δημόσια και προεκλογικά, καλούμε τους συνδημότες μας να μην επιλέξουν κανέναν από τους δύο συνδυασμούς. Να πάνε στην κάλπη επιλέγοντας λευκό ή άκυρο.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα δίκαια αιτήματα των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής μας. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να είμαστε τα αυτιά και η φωνή τους μέσα στα όργανα της τοπικής διοίκησης. Συμπορευόμαστε με τις εκατοντάδες απλών λαϊκών ανθρώπων που προβληματίζονται για την κατάσταση, για να βάλουμε μπροστά τις ανάγκες μας!

Ο Γιώργος Σκόπας στον Ορχομενό αναφέρει τα εξής:

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ορχομενού ευχαριστεί τους συμπατριώτες που μας εμπιστευτήκαν και μας τίμησαν με την ψήφο τους αναγνωρίζοντας σε εμάς την σταθερή αγωνιστική στάση  που κρατήσαμε τόσο μέσα στο δημοτικό συμβούλιο όσο και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Δώσαμε έναν αγώνα έντιμο μέσα σε κλίμα εκβιασμού, και τρομοκρατίας. Ευχαριστούμε ξεχωριστά όλους αυτούς που δεν υπέκυψαν στα εκβιαστικά διλλήματα και έδωσαν τη μάχη του ψηφοδελτίου μέχρι την τελευταία στιγμή σπίτι το σπίτι, χωριό το χωριό.

Υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε τόσο μέσα στο δημοτικό συμβούλιο όσο και έξω στην κοινωνία εκεί που καθημερινά ματώνει από την αντιλαϊκή πολιτική που ασκείται ο εργάτης, ο αγρότης, ο αυτοαπασχολούμενος, ο άνεργος.

Θεωρούμε ότι το αποτέλεσμα δεν είναι θετικό για τη λαϊκή οικογένεια. Οι δύο συνδυασμοί που προκρίθηκαν στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών είναι ταυτισμένοι με την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική  των κομμάτων από τα οποία προέρχονται. Το έχουν αποδείξει άλλωστε με την προηγούμενη πορεία τους στο δήμο. Το επικυρώνουν όμως με τις μεθόδους που εφάρμοσαν σε όλη την προεκλογική περίοδο πατώντας στα δικαιώματα του λαού και στην ανάγκη του για δουλειά.

Καλούμε λοιπόν το λαό του Ορχομενού να καταψηφίσουν ρίχνοντας ΛΕΥΚΟ ή ΑΚΥΡΟ  αυτούς που του μαυρίζουν τη ζωή.