Τι μπορεί να σημαίνει φάκελος εκλογών σφραγισμένος και μονογραφημένος… στα σκουπίδια;;;

Υποθετικά μιλώντας πάντα και αν ευσταθεί η είδηση οτι βρέθηκαν καμιά τριανταριά φάκελοι εκλογών με μονογραφή και σφραγίδα σε κάδο απορριμμάτων έξω από εκλογικό τμήμα της Λιβαδειάς.

Στελέχη που έχουν εντρυφήσει σε αυτό τον τρόπο διεξαγωγής εκλογών και έμπειροι τέτοιων διαδικασιών στο άκουσμα της συγκεκριμένης είδησης, μειδιούν.

Σκεφτείτε.. υποθετικά πάντα,

Υποψήφιος έξω από εκλογικό κέντρο κρατώντας στα χέρια του φάκελο εκλογών με μονογραφή και σφραγίδα στον οποίο έχει βάλει συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο με δύο σταυρούς της αρεσκείας του.

Στο εκλογικό τμήμα προσέρχεται ηλικιωμένος (που συνήθως καταφθάνουν στις εκλογές έχοντας σταυρωμένα ψηφοδέλτια για να μην μπερδευτούν) προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Ο υποψήφιος ή έμπειρος εκλογών πλησιάζει τον ηλικιωμένο και τον πείθει να αλλάξει τα σταυρωμένα ψηφοδέλτια που διαθέτει με τον κλειστό φάκελο με σφραγίδα μονογραφή και σταυρωμένο ψηφοδέλτιο που του προτείνεται ίσως με τη δικαιολογία να μην κριθεί άκυρη ή ψήφος του.

Ο ηλικιωμένος ψηφίζει, στην κάλπη ρίχνει το φάκελο που του έδωσαν έξω από το εκλογικό τμήμα και τον σφραγισμένο και μονογραφημένο φάκελο που του έδωσε το μέλος της εφορευτικής επιτροπής στο εκλογικό τμήμα, το επιστρέφει στον άνθρωπο που τον “διευκόλυνε”.

Για κάθε φάκελο σφραγισμένο και μονογραφημένο, η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται σε 10-20 άτομα, από τις 7 το πρωί που ξεκινά η ψηφοφορία μέχρι στις 7 το απόγευμα που κλείνουν οι κάλπες.

Άρα στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα ο υποψήφιος ή εκλογικός αντιπρόσωπος που “διευκόλυνε” εκλογείς έχει κατευθύνει από 20-40 ψήφους αν στον σφραγισμένο και μονογραφημένο φάκελο υπήρχαν δύο σταυροί προτίμησης.

Αν αυτή η διαδικασία επαναληφθεί σε διάφορα εκλογικά κέντρα με την ίδια ένταση για το σύνολο των σφραγισμένων και μονογραφημένων φακέλων που τελικά βρέθηκαν στα σκουπίδια (σύμφωνα με την είδηση που δημοσιεύτηκε σε ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης) τότε θα μπορούσε αφού μιλάμε πάντα υποθετικά να έχουν κατευθυνθεί 600-1200 σταυροί σε συγκεκριμένους υποψηφίους.

Υποθετικά μιλώντας πάντα,

Πως λέγεται αυτό οεο;;;