Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος τελικά ο Θοδωρής Θεοδώρου (video)

Ο Θοδωρής Θεοδώρου, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον τοπικό περιφερειακό σταθμό στις 19 Φεβρουαρίου αποκάλυψε, οτι είναι έτοιμος να ηγηθεί ανεξάρτητου ψηφοδελτίου εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαίου.

24 ώρες μετά, στις 20 Φεβρουαρίου, σε συνεδρίαση του ΔΣ, φανερά φορτισμένος, ανακοίνωσε την απόφαση παραίτησής του, τόσο από τη θέση του δημοτικού συμβούλου όσο και του υποψηφίου στις προσεχείς εκλογές του Μαίου, επικαλούμενος πιέσεις από εξωθεσμικούς παράγοντες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στο δημοτικό σύμβουλο Θ. Θεοδώρου. «Το Δημοτικό Συμβούλιο συμπαραστέκεται στον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Θεόδωρο Θεοδώρου και καταδικάζει τις παρεμβάσεις εξωθεσμικών και τοπικών παραγόντων από όπου και αν προέρχονται, που κατά δήλωσή του τον οδήγησαν στην παραίτησή του από το Δημοτικό Συμβούλιο» ανέφερε το σχετικό ψήφισμα.

Το συνυπέγραψαν οι επικεφαλής Ζιώγας Γιώργος, Κοτσικώνας Νώντας, Πούλου Γιώτα και Ρούσσαρης Άρης ενώ άμεση ήταν η αντίδραση του υποψηφίου Δημάρχου Δημήτρη Καραμάνη ο οποίος σε ανακοίνωσή του ανέφερε τα εξής: «Πριν από λίγες ώρες στο Δημοτικό Συμβούλιο παραιτήθηκε ο σύμβουλος κ. Θ. Θεοδώρου καταγγέλλοντας εκβιαστικές πιέσεις από εξωθεσμικούς παράγοντες προκειμένου να μην προχωρήσει σε κατάρτιση συνδυασμού. Ο συνδυασμός «Αλλάζουμε Σελίδα» καταδικάζει τέτοιου είδους πρακτικές, που μας γυρνάνε πολλά χρόνια πίσω και αμαυρώνουν το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εκβιασμοί έχουν γίνει και σε στελέχη του δικού μας συνδυασμού. Δυστυχώς για αυτούς που υιοθετούν τέτοιες πρακτικές είναι γνωστοί και ο ρόλος τους θα αποκαλυφθεί. Θέλουμε μια Τοπική Αυτοδιοίκηση απαλλαγμένη από συμφέροντα και εξαρτήσεις και θα το πετύχουμε!».

Ο κος Θεοδώρου πλέον ανακοινώθηκε οτι συμμετέχει στις εκλογές με την ιδιότητα του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου στην παράταξη του κου Γιάννη Ταγκαλέγκα.

Αυτό ταυτόχρονα σημαίνει ότι:

Αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την ευθύνη για το ναυάγιο της καθόδου του συνεργατικού σχήματος στο οποίο είχε αποφασίσει να ηγηθεί όπως είχε αποκαλύψει στην τηλεοπτική του συνέντευξη.

Αναλαμβάνει την ευθύνη για την ανακολουθία των λόγων και των πράξεών του καθώς με κατηγορηματικό τρόπο είχε δηλώσει οτι δεν θα ασχοληθεί ενεργά στις επικείμενες εκλογές επικαλούμενος μάλιστα λόγους αξιοπρέπειας.

Οφείλει πρωτίστως στους πολίτες που τον τίμησαν την προηγούμενη περίοδο και δευτερευόντως στους συναδέλφους του στο ΔΣ οι οποίοι εξήραν τη στάση του στα δημοτικά πράγματα και εξέδωσαν ομόφωνο καταδικαστικό ψήφισμα, να αποκαλύψει τους εξωθεσμικούς παράγοντες που τον πίεσαν και τον εξώθησαν σε παραίτηση.

Δείτε σχετικό τηλεοπτικό ρεπορτάζ της περιόδου: