Χιλιάδες επισκέφθηκαν τη Λιβαδειά για το Πάσχα, ικανοποίηση για την επιτυχία των εκδηλώσεων από την Γ. Πούλου

Για μια ακόμα χρονιά χιλιάδες επισκέπτες απ όλη την Ελλάδα επέλεξαν τη Λιβαδειά για να γιορτάσουν το παραδοσιακό ρουμελιώτικο Πάσχα συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του Δήμου και απολαμβάνοντας παράλληλα την φιλοξενία της τοπικής κοινωνίας.

Οι λάκκοι άναψαν από τα ξημερώματα στις πηγές της Κρύας δίπλα στο ποτάμι της Έρκυνας, στρώθηκε το τραπέζι με τα παραδοσιακά εδέσματα για να κεραστούν όλοι και έγιναν οι ετοιμασίες για το γλέντι που κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής από ντόπιους καλλιτέχνες.
Με ραντίσματα νερού, συχνό χτύπημα με ένα μακρύ ξύλο, η θράκα ήταν έτοιμη για το ψήσιμο των αρνιών.
Παρόμοια ήταν η εικόνα σε κάθε γωνία της Λιβαδειάς που ήταν από τα χαράματα σκεπασμένοι με καπνούς.
Τραγούδια ακούγονταν παντού, σε μια γιορτή που μόνο η Λιβαδειά, με τη μακρόχρονη παράδοσης της ξεχωρίζει και είναι γεγονός ότι όχι μόνο συνεχίζεται η παράδοση και διατηρείται το έθιμο ζωντανό αλλά συμμετέχουν σε αυτό και οι νέοι με ιδιαίτερο μεράκι και κέφι.
Ο Δήμος έψησε δεκάδες αρνιά για τους ντόπιους και ξένους επισκέπτες που με το «Χριστός Ανέστη» τσούγκρισαν τα κόκκινα αυγά και απόλαυσαν τους μεζέδες με εκλεκτό κρασί ενώ η οικοδέσποινα, Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου, που δεν έκρυβε την ικανοποίηση της για την αποτελεσματική οργάνωση αλλά και για την μεγάλη προσέλευση, μαζί με τους συνεργάτες της υποδέχονταν τους επισκέπτες ανταλλάσσοντας ευχές.
Οι εκδηλώσεις την Κυριακή συνεχίστηκαν το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία όπου πραγματοποιήθηκε συναυλία με έντεχνα και λαϊκά τραγούδια, με τον Μανώλη Λιδάκη και την ορχήστρα
του και ολοκληρώθηκαν με φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα
Οι εορταστικές εκδηλώσεις που ξεκίνησαν στις 18 Απριλίου, συνεχίστηκαν την Δευτέρα του Πάσχα 29 Απριλίου 2019 όπου το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία έγινε η βράβευση των μαθητών για τις ζωγραφιές του Πάσχα. Ακολούθησε παραδοσιακή μουσική και χοροί της Ρούμελης. Συμμετείχαν οι χορευτικές ομάδες: Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Λιβαδειάς, Εργαστήρι Παραδοσιακών Χορών Λιβαδειάς, σύλλογος Γυναικών Αγίου Νικολάου, συνοδεία ζωντανής μουσικής από την ορχήστρα του Γιάννη Σωτηρόπουλου.