Σε τεντωμένο σκοινί οι σχέσεις Εμπορικού συλλόγου και Δήμου Λεβαδέων

Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκονται οι σχέσεις του Εμπορικού συλλόγου Λιβαδειάς με το Δήμο Λεβαδέων μετά την άρνηση του προέδρου (σύμφωνα με καταγγελία του Δήμου) να επιτρέψει τη φωτογράφηση συγκεκριμένης φωτογραφίας από το Μουσείο Παλαιών επαγγελμάτων προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στο πρόγραμμα ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΉ ΕΥΡΩΠΗ και λόγω της ανάρμοστης συμπεριφοράς του σε υπάλληλο του Δήμου.

Για την καταγγελία του Δήμου Λεβαδέων απάντησε επίσης με επιστολή του στα ΜΜΕ ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου στην οποία ισχυρίζεται οτι τήρησε τις κείμενες διατάξεις που προβλέπει το καταστατικό λειτουργίας του συλλόγου προκειμένου να ικανοποιήσει το αίτημα του δήμου το οποίο του και κατατέθηκε μία ημέρα πριν την έκδοση της συγκεκριμένη καταγγελίας, χρόνος με τον οποίο διαφωνεί ο Δήμος .

Δείτε την καταγγελία του Δήμου Λεβαδέων:

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Δημιουργική Ευρώπη – Μνήμη του Νερού”, ζήτησε από το Μουσείο Παλαιών Επαγγελμάτων του Εμπορικού Συλλόγου να επιτραπεί η φωτογράφηση μίας συγκεκριμένης φωτογραφίας- εκθέματος του Μουσείου.

Είχαν ζητηθεί από φιλοξενούμενη Ευρωπαία καλλιτέχνιδα, στοιχεία και υλικό που αποτύπωναν τη ζωή των ανθρώπων που διέμεναν σε κτίριο που βρίσκεται στην Έρκυνα, έτσι ώστε να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για το εικαστικό έργο της.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς κ. Αθανάσιος Καλογρηάς, παράνομα, αρνήθηκε να συναινέσει στο αίτημα του Δήμου Λεβαδέων που κατατέθηκε μέσω του αρμόδιου Γραφείου Πολιτισμού.

Προκαλεί εντύπωση αλλά και ανησυχία η παράτυπη άρνησή του να συνεργαστεί με το Δήμο σε δράσεις που αποσκοπούν στην Ευρωπαϊκή προβολή του Δήμου καθώς και η ανάρμοστη συμπεριφορά του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς κ. Αθανασίου Καλογρηά, για τη φραστική επίθεση με απειλές σε υπάλληλο του Δήμου, ο οποίος λειτουργούσε στο πλαίσιο των καθηκόντων του.

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου, καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις μεθόδους, από όπου και αν προέρχονται.

Διαβάστε την ανακοίνωση του προέδρου του εμπορικού συλλόγου Λιβαδειάς:

Απάντηση Αθανασίου Καλογρηά, προέδρου Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς προς αποκατάσταση της αλήθειας

Εχθές το πρωί 11 Απριλίου 2019 και ώρα 10.00 μου ζητήθηκε από το Δήμο Λεβαδέων μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, υλικό (1 φωτογραφία) από την εργασία του συμπολίτη μας δικηγόρου πρώην Δημάρχου Λεβαδέων κ. Αριστείδη Ρούσσαρη <<Εμπορικός Σύλλογος Λεβαδείας>> .

Σε αυτή την τηλεφωνική επικοινωνία απάντησα ως όφειλα με την ιδιότητα του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου ότι δεν έχω έγγραφη συναίνεση από τον κ. Ρούσσαρη για την παραχώρηση οποιοδήποτε υλικού με δεδομένου ότι διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα.

Έτσι ζήτησα την αποστολή έγγραφου εκ μέρος του Δήμου Λεβαδέων που να μου γνωστοποιεί τους λόγους παραχώρησης και χρήσης του εν λόγω υλικού, τονίζοντας στον υπεύθυνου τύπου την ολιγόωρη καθυστέρηση διότι θα έπρεπε να επικοινωνήσω με τον κ. Ρούσσαρη.

Κατόπιν επικοινώνησα με τον κο. Ρούσσαρη και παρέλαβα εγγραφή δήλωση του για την χρήση οποιουδήποτε έγγραφου ή φωτογραφικού υλικού, το οποίο βρίσκεται στα γραφεία του Ε.Σ.

Στην συνέχεια επικοινώνησα με τον υπεύθυνο τύπου του Δήμου Λεβαδέων ο οποίος μου απάντησε ότι πλέον δεν ενδιαφέρονται για το εν λόγω φωτογραφικό υλικό.

Μετά λύπης μου βρίσκομαι καταγγελλόμενος για έλλειψη πνεύματος συνεργασίας και άσκηση λεκτικής βίας και απρεπής συμπεριφοράς θέλοντας και μόνο να τηρήσω τα νόμιμα και τις προβλεπόμενες διατάξεις του καταστατικού που υπηρετώ.

Συνεχίζοντας και μη θέλοντας να συμμετάσχω σε μια κόντρα η οποία δεν οδηγεί πουθενά, υπενθυμίζω ότι ως πρόεδρος του Ε.Σ. Λιβαδειάς υπηρετώ ως οφείλω με ήθος, σεβόμενος τη συνεργασία και δεν επιτρέπω σε οποιονδήποτε να προσπαθεί στο πρόσωπο το δικό μου να αμαυρώσει τα 120 χρόνια ιστορίας του Ε.Σ.