Στους πρώτους 20 της Κ.Ε. του ΚΙΝΑΛ εξελέγη ο Α. Καρβούνης, υποψήφιος βουλευτής Βοιωτίας

Με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, συνέπεσε το φετινό συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, όπου παραβρέθηκε και ο υποψήφιο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Φρανς Τίμερμανς, ενώ η Φώφη Γεννηματά έδωσε το στίγμα του Κινήματος. Επίσης διεξήχθησαν και οι εκλογές τη νέα  Κεντρική Πολιτική  Επιτροπή  με εντυπωσιακή παρουσία του υποψήφιου βουλευτή Βοιωτίας Άρη Καρβούνη ο οποίος εξελέγη μέσα στους 20 πρώτους.

Η Φ. Γεννηματά αναφερόμενη στον Ανδρέα Παπανδρέου τόνισε ότι εμπνέει και δείχνει το δρόμο και πρόσθεσε ότι «είμαστε οι συνεχιστές μιας συναρπαστικής ιστορικής διαδρομής και κληρονόμοι μιας ιστορικής παρακαταθήκης. Όσο περνούν τα χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρος. Καταγράφηκε στην ελληνική ψυχή, στη συλλογική συνείδηση ως χαρισματικός πολιτικός, που έχει σφραγίσει την πορεία και τις τύχες αυτού τόπου» σημείωσε και τόνισε ότι υπήρξε « απαράμιλλη ιστορική προσωπικότητα. Εθνικός ηγέτης με όραμα και στρατηγική για τη χώρα, ‘Αξιος Κυβερνήτης που έγινε συνώνυμο της αλλαγής».

Εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι το δίλημμα των εκλογών δεν είναι: ΣΥΡΙΖΑ ή Νέα Δημοκρατία, αλλά «Ναι» στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, «Όχι» στη δεξιά παλινόρθωση.

Ξεκαθάρισε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα έχει αυτόνομη πορεία, λέγοντας ένα βροντερό «ναι» και ένα βροντερό «όχι».

«Βροντερό «ναι» στην ήττα και την καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ και ένα βροντερό «όχι» στη δεξιά παλινόρθωση. Επιβεβαιώνουμε και σήμερα στο Συνέδριό μας την απόφαση αυτή 4.500 Σύνεδροι και θα την τηρήσουμε απαρέγκλιτα. Οποιαδήποτε αλλαγή θέσης προϋποθέτει απόφαση Συνεδρίου», είπε η κ. Γεννηματά.

Στο συνέδριο έγινε αναφορά σε μια νέα πορεία πολιτικής σταθερότητας, οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής προκοπής «ώστε οι  Ελληνίδες και οι  Έλληνες να αισθανθούν περήφανοι ξανά, για μια Ελλάδα ισχυρή και δημιουργική, στον πυρήνα της Ευρώπης».

 

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε η εκλογική διαδικασία ανάδειξης της  Κεντρικής Πολιτικής  Επιτροπής  του ΚΙΝΑΛ με εντυπωσιακή παρουσία του υποψήφιου βουλευτή Βοιωτίας Άρη Καρβούνη ο οποίος εξελέγχει σε πολύ υψηλή θέση και πιο συγκεκριμένα στην 19η. Στην Κ.Ε. συμμετέχει επίσης ο πρώην υφυπουργός Λουκάς Αποστολίδης ενώ δεν κατάφερε να εκλεγεί ο υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Μουλκιώτης.

Η Κ. Ε. του Κινήματος Αλλαγής αποτελείται από 251 εκλεγμένα μέλη, καθώς επίσης πρόεδρο, πρώην προέδρους και πρωθυπουργούς, βουλευτές, ευρωβουλευτές και προέδρους τριτοβάθμιων οργανώσεων.