Νέα δήλωση Γιάντσιου για τους ΡΟΜΑ

Νέα δήλωση της  Ειδικής Γραμματέως Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά, Κατερίνας Γιάντσιου, με αφορμή  στο περιστατικό αυτοδικίας που σημειώθηκε στο Σολομό Κορίνθου .

«Η προσφυγή στην αυτοδικία, η επιδοκιμασία της αυτοδικίας, η διασπορά ρατσιστικών αντιλήψεων και η ρητορική μίσους όχι μόνο δεν λύνουν το σημαντικό πρόβλημα παραβατικότητας που υπάρχει σε καταυλισμούς αλλά αντιθέτως λειτουργούν ενάντια στις προσπάθειες κοινωνικής ένταξης, σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οικοδόμησης ενός περιβάλλοντος ασφάλειας».

Η Κατερίνα Γιάντσιου προκρίνει για πολλοστή φορά την κοινωνική ένταξη των ΡΟΜΑ στις περιοχές που διαθέτουν καταυλισμούς (ανάμεσά τους και η Θήβα) ως μοναδική λύση στον αποκλεισμό  που βιώνουν και καλεί τους Δήμους να εκμεταλλευτούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διατίθενται.

Καλούμε εκ νέου Δήμους της χώρας με καταυλισμούς να ανταποκριθούν και  να αξιοποιήσουν τα διαθέσιμα θεσμικά και χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου να εξαλειφθούν οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης μερίδας συμπολιτών μας Ρομά προς όφελος ολόκληρων των  τοπικών κοινωνιών».