Σε πολιτική συγκέντρωση στη Θήβα μίλησε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον Δήμο Θηβαίων

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΚΟ Θήβας – Οινοφύτων του ΚΚΕ, στη Θήβα, στο Συνεδριακό Κέντρο.

“Αντεπίθεση παντού” ζήτησε ο κ. Κουτσούμπας, τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις εκλογές της αυτοδιοίκησης και πολύ περισσότερο στις εθνικές εκλογές όποτε και αν γίνουν. Επιτέθηκε ευθέως και προς την κυβέρνηση αλλά και την αντιπολίτευση, χαρακτηρίζοντας ως «ψεύτικες τις διαχωριστικές γραμμές τους» και υπογράμμισε ότι «αυτή η προσπάθεια του ΚΚΕ θα συνεχιστεί και τις επόμενες βδομάδες και τους επόμενους μήνες, για να αποκαλυφθεί η πραγματική αλήθεια».
Το ΚΚΕ μάλιστα, «θα δώσει όλες τις δυνάμεις του για να αποκαλύψει τις ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές που στήνουν τα κόμματα του διπολισμού ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, υπογράμμισε την ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, «γιατί τότε θα είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα». Ο ίδιος υποστήριξε ακόμη, ότι «η λαϊκή αποδοκιμασία και καταδίκη της πολιτικής της ΕΕ θα έρθει μέσα από την ισχυροποίηση του ΚΚΕ» και όπως χαρακτηριστικά τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του «θα δοθεί με τον τρόπο αυτό χτύπημα στη μοιρολατρία και στον συμβιβασμό, θα δυναμώσει η ελπίδα και η αισιοδοξία του λαού μας ότι μπορεί με τον αγώνα του να βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και να διεκδικήσει τα αυτονόητα για τη ζωή του».
Σε άλλο σημείο επεσήμανε οτι η «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ και η «βιώσιμη ανάπτυξη» της ΝΔ, έχουν κοινό παρανομαστή την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης για την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Και μέσα στο σύστημα της αδικίας, στον καπιταλισμό, ούτε δίκαιη, ούτε για όλους μπορεί να είναι η ανάπτυξη».
Παράλληλα αναφέρθηκε σε τοπικά θέματα της βιομηχανικής περιοχής γύρω απ’ τη Θήβα, ό Γ.Γ. γγ του ΚΚΕ έθεσε σαν στόχο «να ενισχυθεί το ΚΚΕ και να πάρει την τρίτη θέση στο κοινοβούλιο, γκρεμίζοντας από την τρίτη θέση τη ναζιστική Χρυσή Αυγή». Μάλιστα, για το συγκεκριμένο θέμα, υπογράμμισε πως «επαναστάτη και φίλο του λαού, αγωνιστή και πραγματικό πατριώτη, δεν σε κάνουν τα γαβγίσματα και οι ψευτοτσαμπουκάδες μέσα στη Βουλή, εκ του ασφαλούς, αλλά το αν βρίσκεσαι στην πρώτη γραμμή του αγώνα».
Στη συγκέντρωση μίλησαν επίσης ο Αντώνης Τουλουμάκος, υποψήφιος δήμαρχος Θηβαίων και ο Μιχάλης Γιαλούρης, υποψήφιος δήμαρχος Τανάγρας και οι δύο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Χαιρέτισε η Φρόσω Παπαδημητρίου, πρώην πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων Τοποκής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας.
Στην εκδήλωση δημοσιεύθηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι για τους Δήμους Θήβας και Tανάγρας, όπως και οι πρώτοι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι από την περιοχή.
Πιο συγκεκριμένα για την Θήβα με τη Λ.Σ.: Υποψήφιος Δήμαρχος είναι ο Αντώνης Τουλουμάκος Δικηγόρος, μέλος Δ.Σ. Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας και υποψήφιοι Δ.Σ. οι: Ανδριανού Μάγδα, Βράχας Γιώργος, Γκιόκας Παναγιώτης, Δημητριάδης Παύλος , Ζεγγέλη Κατερίνα, Καντίκα Γιάννα, Καρανάσιου Ελένη, Κατσαβός Αναστάσης, Κέλης Ανδρέας, Κοκκινόπουλος Ιπποκράτης, Κόλλιας (Μπελιάς) Γιάννης, Κολοβός Δημήτρης, Κούστας Παναγιώτης, Λαζάρου Θέμης, Λαλιώτη Γιωργία, Λιαμπότης Κωνσταντίνος, Λοΐζου Ειρήνη, Λυμπερίου Δημήτρης, Μαργαρίτη Γιωργία, Μελισσάρης Πελοπίδας, Μήλιος Θέμης, Μπακόλα Σοφία, Μπαρδώσα Αλεξάνδρα, Μπαρακάκος Θανάσης, Μπούμπας Κυριάκος, Παπαδημητρίου Φρόσω, Παπακωνσταντίνου Λεωνίδας, Πόκας Ευάγγελος, Ρήγου Μαίρη, Ρόκας Γιάννης, Ρωμανάς Παναγιώτης, Τριανταφύλλου Μορφία, Ψούνης Χρήστος.
Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι απο την περιοχή είναι οι: Καβάλος Γιώργος, Λοΐζος Ανδρέας, Μάρης Δημήτριος, Μπαμπούλας Αλέξανδρος, Μπέρδου Βίκυ, Μπίζα – Γιαλούρη, Παπασταμάτης Θανάσης , Σουλάνδρου Δέσποινα του Δημητρίου Νηπιαγωγός