Σε στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις συνελήφθησαν στη Στερεά 25 άτομα

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν (07-12-2018), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.
Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.
Στο πλαίσιο της εξόρμησης ελέγχθηκαν 769 άτομα, εκ των οποίων 660 ημεδαποί και 109 αλλοδαποί, καθώς και 657 οχήματα.
Προσήχθησαν 37 άτομα, εκ των οποίων 20 ημεδαποί και 17 αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν 25 άτομα, εκ των οποίων 11 ημεδαποί και 14 αλλοδαποί.
Κατασχέθηκαν 37,2 γραμμάρια κάνναβης ένα κυνηγετικό όπλο και 25 φυσίγγια αυτού.
Επίσης βεβαιώθηκαν συνολικά 155 παραβάσεις και συγκεκριμένα εκ των οποίων 142 περί Κ.Ο.Κ. 2 παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, 1 παράβαση του νόμου περί όπλων, 6 παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών, 1 παράβαση του υγειονομικού κανονισμού και 3 άλλες παραβάσεις.
Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όπως τονίζει η Αστυνομία θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.