Όχι στην αποδόμηση του περιεχομένου και του παιδαγωγικού χαρακτήρα του Δημόσιου Σχολείου λέει η Ενωτική Κίνηση για τις εκλογές της ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Με αφορμή τις εκλογές στην ΕΛΜΕ Βοιωτίας που θα διεξαχθούν στις 19 Δεκεμβρίου η Ενωτική Κίνηση με ανακοίνωση που εξέδωσε λέει όχι στην αποδόμηση του περιεχομένου και του παιδαγωγικού χαρακτήρα του Δημόσιου Σχολείου, όχι στην Εκπαίδευση της Αμάθειας και τον εθνομηδενισμό, όχι στην απαξίωση του εκπαιδευτικού και την επιδείνωση των συνθηκών άσκησης του εκπαιδευτικού έργου, όχι στις αντι-εκπαιδευτικές πολιτικές των περικοπών (μηδενικοί μόνιμοι διορισμοί, «λιγότερο» δημόσιο σχολείο κ.α.) και όχι στο διοικητικό συγκεντρωτισμό, την αναξιοκρατία και τον κομματισμό.
Παράλληλα αγωνίζεται για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, ισχυρή Γενική Εκπαίδευση, ισότιμη Επαγγελματική Εκπαίδευση και ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής, ολόπλευρη στήριξη του εκπαιδευτικού και του παιδαγωγικού έργου του και κατάργηση των μνημονιακών περικοπών στην Δημόσια Εκπαίδευση.
Ταυτόχρονα διεκδικεί: «Οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια με το μισθό μας. Διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν όλα τα υπάρχοντα διαπιστωμένα διδακτικά κενά στα σχολεία. Επίλυση των ιδιαίτερων προβλημάτων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Επαναφορά του διδακτικού μας ωραρίου στα προηγούμενα όρια. Κατάργηση του Ν.4442/17 που μειώνει το αφορολόγητο όριο εισοδήματος των μισθωτών στα 5.681€ από 1-1-2020 (ετήσια μείωση μισθού μας 660€ !!). Κατάργηση του Ν.4387/16 που μειώνει τις συντάξεις μέχρι και 40%. Καλύτερες παροχές υγείας και περίθαλψης από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.»