Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, για τη νέα σχολική χρονιά

Σήμερα θα ακουστεί το χτύπημα του κουδουνιού για πρώτη φορά σε όλα τα σχολεία της χώρας .

 Τα παιδιά μας θα περάσουν την πόρτα της προσχολικής αγωγής , τα  παιδιά μας θα αλλάξουν σχολεία, από Νηπιαγωγεία σε Δημοτικά, από Δημοτικά σε Γυμνάσια και από Γυμνάσια σε Λύκεια.

 Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και  η Περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας , έχουν φροντίσει έγκαιρα ώστε τα παιδιά να βρεθούν στην ώρα τους στα σχολεία και θα αντιμετωπίσουν με κάθε υπευθυνότητα τυχόν δυσλειτουργίες που θα προκύψουν.

   Παράλληλα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας , υλοποιεί το Πρόγραμμα Κοινωνικής Παρέμβασης «ΓΕΦΥΡΑ» με (3) δράσεις στήριξης των μαθητών για το σχολικό έτος 2018-2019, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

   Η 1η δράση με τίτλο «αρχή…ζω» , αφορά τους μαθητές της Ά τάξης Δημοτικού για την αγορά σχολικών ειδών αξίας 60€.

   Η 2η δράση με τίτλο « Μαθαίνω Ξένες Γλώσσες», αφορά τους μαθητές της Α/θμιας Εκπαίδευσης για την φροντιστηριακή εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας , δίδακτρα 180€.

    Η 3η δράση με τίτλο  «…μετά το σχολείο» , αφορά παιδιά που στερούνται

οικογενειακού περιβάλλοντος και φιλοξενούνται σε Ιδρύματα της Στερεάς Ελλάδας , αλλά και μαθητές Γυμνασίου , των οποίων οι οικογένειες  έχουν χαμηλά εισοδήματα για τις εξωσχολικές δραστηριότητες (Άθληση- Ψυχαγωγική Απασχόληση ), 200€ ανά μαθητή. (Για πληροφορίες του Προγράμματος, στο Διοικητήριο της Π. Ε. Βοιωτίας ,Φίλωνος 35-39, στο ισόγειο ή στο τηλέφωνο 2261350106).

«Εύχομαι στα παιδιά μας  Υγεία και Καλή Σχολική Χρονιά, όπως και στα μέλη της εκπαιδευτικής οικογένειας.

   Όσο για τους γονείς , εύχομαι να οπλισθούν με υπομονή και δύναμη , για να αντιμετωπίσουν  τους απαιτητικούς με κάθε έννοια ρυθμούς της σύγχρονης εκπαίδευσης .

   Η επιστροφή στα θρανία , ας είναι επιστροφή μάθησης , γνώσης και συνεργασίας παιδιών, εκπαιδευτικών και γονιών», τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά.