Επιστολή προς τον Δήμο Λεβαδέων απέστειλε ο Σύλλογος Εργαζομένων για το ζήτημα της καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους εργαζομένους που το δικαούνται ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς ο οποίος απέστειλε και σχετική επιστολή με θέμα “Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε εργαζομένους στην υπηρεσία πρασίνου”, προς τον Διευθυντή και την Διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών Δήμου Λεβαδέων την οποία κοινοποιεί στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, την Δήμαρχο, τους Επικεφαλής των Παρατάξεων και την Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Παράλληλα με αφορμή την μέχρι σήμερα αντιμετώπιση από τις αρμόδιες υπηρεσίες τονίζει ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει απάντηση σε σχετικό ερώτημα που έχει κατατεθεί εδώ και μήνες ενώ προσθέτει: «Περί συναδελφικής δεοντολογίας δεν δεχόμαστε μαθήματα και υποδείξεις, ειδικά όταν όσοι την επικαλούνται, δεν την επιδεικνύουν στην πράξη».
Ακολούθως αναφέρεται στην πρόσφατη παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
«Για την ιστορία να πούμε ότι μετά την παρέμβαση αυτή, η οποία ήταν καθόλα επιβεβλημένη λόγω της μη απάντησης και λύσης του σοβαρού ζητήματος της μη καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε δικαιούχους εργαζόμενους όλων των κατηγοριών που δικαιούνται (και για τις οποίες επίσης η υπηρεσία σας είχε ενημερωθεί αλλά δεν το είχε εγκρίνει-χορηγήσει σε όλους π.χ. υδραυλικοί) , παρά τις αντίθετες τοποθετήσεις και παραινέσεις του Συλλόγου εργαζομένων, λάβαμε επιτέλους μια απάντηση στο ερώτημά μας», σημειώνει ο Σύλλογος και συμπληρώνει ότι βάσει της σχετικής νομοθεσίας οι εργαζόμενοι είναι δικαιούχοι του επιδόματος.
Καταλήγοντας ο Σύλλογος στην ανακοίνωση που υπογράφουν εκ μέρους του Δ.Σ. ο Πρόεδρος Νίκος Μπούρας και η Γραμματέας Γιούλη Καραλή καλεί τον Δήμο Λεβαδέων «να προβεί άμεσα «σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποκατασταθεί αναδρομικά η αδικία που υπόκεινται οι συνάδελφοι εργαζόμενοι δικαιούχοι του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας τόσο στο πράσινο , όσο και σε όσες κατηγορίες που τυχόν υπάρχουν (π.χ. υδραυλικοί ), ενώ κάνει γνωστό ότι επιφυλάσσεται «παντός νόμιμου δικαιώματος».