Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος, στην Αίθουσα ERGON SHOWGROUND, στο Συγκρότημα Τσαλαπάτα.

Των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης προήδρευσε ο κ. Ευάγγελος Γκιζελής, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας GIZELIS ROBOTICS ABEE, ενώ χρέη Γενικού Γραμματέα εκτέλεσε η κα Πένυ Τσαούτου, εκπρόσωπος της Εταιρείας ΕΨΑ ΑE.
Το Πρόγραμμα της Κλειστής Γενικής Συνέλευσης περιελάμβανε τις παρουσιάσεις του Απολογισμού Έργου του Συνδέσμου για το 2017 από το Γενικό Γραμματέα Δ.Σ. του ΣΒΘΚΕ, κ. Λουκά Παπαχαραλάμπους της εταιρείας ELIKON TRANSPORT, του Οικονομικού Απολογισμού 2017 και του Προϋπολογισμού 2018 από τον Ταμία Δ.Σ. κ. Εμμανουήλ Ευσταθίου της εταιρείας ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ, και της έκθεσης της Εξελεγκτικής Επιτροπής, η οποία αναγνώστηκε από τον κ. Σπυρίδωνα Τσαμίτα της εταιρείας ΛΑΤΟΜΠΕΤΟΝ Ε.Ε.
Η Ανοικτή Γενική Συνέλευση ξεκίνησε με το χαιρετισμό του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης κ. Ευάγγελου Γκιζελή και το χαιρετισμό του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου ΣΕΒ κ. Κωνσταντίνου Μπίτσιου. Στη συνέχεια, ακολούθησε η ομιλία της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου κας Ελένης Κολιοπούλου.
Μετά το πέρας της ομιλίας της Προέδρου, ακολούθησε η παρουσίαση των Επιτυχημένων Δράσεων των Εταιρειών ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ και KNAUF AQUAPANEL από τους κ.κ. Χαράλαμπο Χαραλαμπίδη (Σύμβουλο Επενδύσεων και Ανάπτυξης ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ) και Νικόλαο Χρυσοχού (Διευθυντή Εργοστασίου KNAUF AQUAPANEL) αντίστοιχα.
Οι εργασίες της Ανοικτής Γενικής Συνέλευσης ολοκληρώθηκαν με την ομιλία του επίσημου προσκεκλημένου ομιλητή, κ Στέργιου Πιτσιόρλα, Υφυπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης.
Ακολούθησε δεξίωση στον υπαίθριο χώρο του ERGON SHOWGROUND του συγκροτήματος Τσαλαπάτα.
«Στην Ελλάδα, η ιδιωτική πρωτοβουλία, η επιχειρηματικότητα και κυρίως η Βιομηχανία, όλα τα προηγούμενα χρόνια αντιμετώπισε την απόρριψη, την λεκτική και πρακτική απαξία.βΘα τολμήσω να πω και την εχθρικότητα, σε όλες τις εκφάνσεις και τα επίπεδα, ξεκινώντας από νοοτροπίες και καταλήγοντας στις πολιτικές προτεραιότητες», σημείωσε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος του Συνδέσμου και πρόσθεσε: «Είμαστε ακόμα μια χώρα της Ευρώπης η οποία βιώνει τα αποτελέσματα της βαθύτατης κρίσης. Οι σημερινοί ρυθμοί οικονομικής ανάπτυξης, αν και δείχνουν κάποιες τάσεις βελτίωσης, δεν προμηνύουν τίποτε το σημαντικό και το σίγουρο για το μέλλον, αν δεν αλλάξει ριζικά η νοοτροπία ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Αν δεν υποστηριχθούν άμεσα εκείνες οι δομικές μεταρρυθμίσεις, που θα ανατρέψουν τα δεδομένα, τα σίγουρα, τα κεκτημένα και θα αποτρέψουν τη δημιουργία νέων αντιπαραγωγικών συμπεριφορών».
Επίσης σε άλλο σημείο υπογράμμισε: «Υπάρχουν εργαλειοθήκες και εμπεριστατωμένες προτάσεις από όλη την επιχειρηματική κοινότητα, από εμάς τους Περιφερειακούς Συνδέσμους, από τους Κλαδικούς Συνδέσμους, από τον ΣΕΒ, από την Ελληνική Παραγωγή – Δίκτυο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη, οι οποίες έχουν προμηθεύσει στρατηγικές και πολιτικές, σε όλες τις εκφάνσεις της επιχειρηματικότητας. Όμως, ο μεγάλος μας εχθρός είναι ο χρόνος.
Σε έναν κόσμο που τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα, λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης, και αλλάζει διαρκώς, καλούμαστε να ακολουθήσουμε κάνοντας άλματα και ξεπερνώντας τους ίδιους μας τους εαυτούς.
Εμείς οι επιχειρήσεις το ζούμε αυτό καθημερινά, όμως η κοινωνία και το κράτος δυσκολεύονται πάρα πολύ να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη για ταχύτατες αλλαγές, σε νοοτροπίες, αλλά και σε αποδοτικότητα».