Καταγγελία για βίαιη συμπεριφορά αντιδημάρχου σε εργαζόμενο στο Δήμο ΔΑΑ

Όπως μας καταγγέλθηκε από το συνάδελφό μας Καλλιακούδα Δημήτριο, εργαζόμενο στο Δήμο Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας,την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018, ο ίδιος υπήρξε θύμα βίαιης συμπεριφοράς και προπηλακισμού από τον αντιδήμαρχο Δήμου Δ.Α.Α. κ. Βαλαούρα Νικόλαο.

Ο λόγος , σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα συνάδελφο ήταν ότι …. «τόλμησε» να ενημερώσει την υπηρεσία του , ως όφειλε , για την μη αποκομιδή απορριμμάτων από την περιοχή της Αντίκυρας την ανωτέρω ημερομηνία λόγω άρνησης του συνοδού στο απορριμματοφόρο να συμμετάσχει σε αυτή , ενώ παράλληλα μετά από λίγο είδε τον εν λόγω κύριο , να οδηγεί παράνομα έτερο απορριμματοφόρο και να πραγματοποιεί αποκομιδή!!!

Αυτονόητα ως Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις πράξεις βίας από την πλευρά του αντιδημάρχου κ. Βαλαούρα εναντίον του εργαζομένου συναδέλφου μας .

Ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο και όλες τις παρατάξεις αυτού , να πάρουν θέση και να συνταχθούν μαζί μας στην ίδια κατεύθυνση , καθώς επίσης από το Δήμαρχο Δ.Α.Α. να πράξει τα δέοντα.

Όμως, η καταγγελία του συναδέλφου, ήρθε να αποκαλύψει πρακτικές που συμβαίνουν στο Δήμο Δ.Α.Α. και να δικαιώσει το Σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς για αναφορά που έχει καταθέσει στις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες, σχετικά με παράνομη κίνηση οχημάτων ( απορριμματοφόρων ) εκτός ωραρίου και όπως αποκαλύπτεται τώρα, με άτομα που απαγορεύεται να τα οδηγούν!

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς , συνεπής στη στάση του να προστατεύει τους εργαζομένους , να αγωνίζεται για κυριαρχικά εργασιακά δικαιώματα , αλλά και να φροντίζει για την ασφάλεια εργαζομένων και δημοτών και την προστασία της νομιμότητας, καταγγέλλει την παράνομη κίνηση των οχημάτων ( σύμφωνα με τις μαρτυρίες που υπάρχουν ) και επιφυλάσσεται να κινηθεί έναντι οποιασδήποτε αρμόδιας υπηρεσίας και αρχής , έτσι ώστε να προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες τόσο προς την κατεύθυνση της απόδοσης ευθυνών όπου και αν υπάρχουν , όσο και προς την κατεύθυνση της τήρησης του νόμου και της προστασίας των εργαζομένων αλλά και των συμπολιτών μας.

Τέλος , εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας προς το συνάδελφο εργαζόμενο και τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση , και ειδικότερα ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς , δεν φιμώνονται , δεν απειλούνται και δεν τρομοκρατούνται.