Ανακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου Θηβών και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  του  Εμπορικού  Συλλόγου Θηβών  υπενθυμίζουν ότι  το  προτεινόμενο  ωράριο που   εκδίδει ο  Σύλλογος μας είναι σύμφωνα  με όσα ορίζει το άρθρο 12 του Ν. 377/2005 ( ΦΕΚ Α΄202) και σύμφωνα με το εργασιακό πλαίσιο των εμποροϋπαλλήλων.

  1. Η Λειτουργία των καταστημάτων μπορεί να αρχίζει μετά της 06:00 ώρα και να συνεχίζεται μέχρι 21.00 ώρα τις καθημερινές  και το Σάββατο μέχρι την 20.00 ώρα σε εθνικό  επίπεδο
  1. Σε κάθε κατάστημα πρέπει να υπάρχουν σε εμφανή μέρη, πινακίδες που να αναγράφουν τις ώρες λειτουργίας του καταστήματος.
  1. Σε όσους παραβιάζουν τις διατάξεις, ο εργοδότης  ή ο κατά νόμο υπεύθυνος, που δεν τηρεί  τις διατάξεις  αυτού του νόμου και των διοικητικών πράξεων που εκδίδεται η εφαρμογή του  για το ωράριο λειτουργίας  των καταστημάτων ή για το ωράριο των εργαζομένων,  τιμωρείται με τις ποινές του άρθρου 458 του Ποινικού Κώδικα κατά τη διαδικασία του αυτοφώρου.

 Επιτρέπεται τις Κυριακές και τις ημέρες αργίας η λειτουργία των : πρατηρίων υγρών καυσίμων, εστιατορίων, ζαχαροπλαστείων, «μπάρ», καφενείων, γαλακτοπωλείων, κυλικείων και συναφών καταστημάτων, ανθοπωλείων, περιπτέρων και εξομοιουμένων καταστημάτων, φωτογραφείων και αμιγών καταστημάτων λιανικής πωλήσεως ξηρών καρπών. 

Η μη τήρηση του ωραρίου είναι πράξη παράνομη και αντιεπαγγελματική

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ