Τα «Βελούδινα σκοτάδια» του Ηλία Μάστορη καθήλωσαν το μουσικόφιλο κοινό της Λιβαδειάς

Σε ήχους λαϊκούς αυτή τη φορά, το νέο cd του Βοιωτού μουσικού και στιχουργού κ. Ηλία Μάστορη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μετρονόμος.

Η παρουσίαση στη Λιβαδειά έγινε  στις αρχές του μήνα και ήταν το καλλιτεχνικό γεγονός αφού κατάφερε να καθηλώσει το μουσικόφιλο κοινό – που μαζικά τον τίμησε με την παρουσία τους – και να αποσπάσει άριστες κριτικές απ` όσους το έχουν απολαύσει είτε μέσα από το youtube είτε το έχουν ήδη στην προσωπική τους δισκοθήκη.

Πρόκειται για την τρίτη προσωπική δουλειά  του κ. Μάστορη. Ο ταλαντούχος Βοιωτός μουσικός και στιχουργός, προχωρά κάθε φορά κι` ένα βήμα περισσότερο, αφού

μετά την κυκλοφορία του ορχηστρικού δίσκου «Ο ΗΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ» (που παρουσιάστηκε το 2016) παρουσίασε την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2018 στο «Υψιλον»  και  επίσημα την ολοκληρωμένη στιχουργική του πλευρά, μέσα από το νέο δίσκο «ΤΑ ΒΕΛΟΥΔΙΝΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ» που κυκλοφόρησε το περασμένο καλοκαίρι από την εταιρεία ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ του κ. Θανάση Συλιβού.

«ΣΤΑ ΒΕΛΟΥΔΙΝΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ» συμμετέχουν με τις μουσικές τους ο Μιχάλης Τερζής, ο Νεοκλής Νεοφυτίδης, ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης, ο Στάθης Γκότσης, ο Κώστας Τρομπούκης, ο Γιώργος Ζωγράφος, ο Αντώνης Παπαγγελής και σε τρία από τα δεκατέσσερα δίνει τη μουσική του πινελιά και ο Ηλίας Μάστορης .

Η ομάδα των τραγουδιστών περιλαμβάνει, θα μπορούσε κανείς να πει, μια σύντομη ιστορία του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού αφού συμμετέχουν ο Μανώλης Μητσιάς, η Σοφία Παπάζογλου, η Ερωφίλη, η Ρίτα Αντωνοπούλου, η Ηρώ Σαϊα, ο Χάρης Μακρής, ο Πάνος Παπαϊωάννου, ο Θανάσης Βούτσας, ο Δημήτρης Μπάκουλης και  ο Γιάννης Λεκόπουλος.

Την παρουσίαση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Λάμπρος Ρόδης, με πρώτο ομιλητή τον Διστομίτη δημοσιογράφο κ. Λουκά Δημάκα, έναν Βοιωτό που γνώρισε τον κ. Μάστορη μέσα από τη μουσική του. Γι` αυτό και η ομιλία του ήταν εστιασμένη στους στίχους των τραγουδιών του άλμπουμ «Βελούδινα Σκοτάδια», επιλογές των οποίων ακούστηκαν ζωντανά μέσα από τις υποδειγματικές μεταφορές τους από την Ερωφύλλη, τον Γιάννη Λεκόπουλο, τον Δημήτρη Μπάκουλη, τον Θανάση Βούτσα με μουσικούς τον Γιώργο Ζωγράφο, τον Παναγιώτη Δάρρα και τον Αποστόλη Κουκουγίαννη.

Μέσα από τον συγκεκριμένο τίτλο, ο στιχουργός  δε μιλάει για τα σκοτάδια της ψυχής μας αλλά για εκείνα τα σκοτάδια που ο καθένας έχει ανάγκη να βρεθεί προκειμένου να ανακαλύψει τον εαυτό  του και να βγει στο φως καλύτερος. Πραγματεύεται ανησυχίες εσωτερικές, προβληματισμούς της εποχής μας, αλλά εκφράζει και βιωματικές εμπειρίες, αναμνήσεις.

Γι` αυτά που καταγράφει με τους στίχους του, μίλησε ο ποιητής –συγγραφέας Δημήτρης Λέντζος.

Εμφανώς ικανοποιημένος από την αποδοχή και αυτής της δουλειάς του κ. Ηλία Μάστορη από το Βοιωτικό κοινό, ο εκδότης του Μετρονόμου κ. Θανάσης Συλιβός μίλησε για την  ανθρώπινη σχέση του με τον δημιουργό, για την ποιότητα του cd και εν γένει για την επιμονή του Μάστορη να κάνει «ωραίες δουλειές»…

Η βραδιά έκλεισε με τον ίδιο τον μουσικό και στιχουργό κ. Μάστορη, ο οποίος είχε μόνο ευχαριστίες να απευθύνει, αφού ο κόσμος αγκάλιασε και πάλι μαζικά τη δουλειά του.

Να σημειωθεί οτι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το Επιμελητήριο Βοιωτίας (που μαζί με την ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ στήριξαν ως χορηγοί  τη βραδιά) και ο Πρόεδρός του Παναγιώτης Αγνιάδης τίμησαν τον Βοιωτό επιχειρηματία (τ. μέλος του ΔΣ ) και καλλιτέχνη μ` ένα ενσυμβολικό τρόπο προσφέροντάς του το έμβλημα του ΕΠΒ, μια βοιωτική ασπίδα, “για να τον προστατεύει από τις κακοτοπιές”.

Η παρουσίαση έκλεισε με μουσική και χαμόγελα ικανοποίησης απ` όλους τους συντελεστές  του cd «Τα βελούδινα σκοτάδια».