ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ ΤΗΣ PGC-1503 ΤΑΞΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΤΩΝ ΗΑΕ

Με την τελετή αποφοίτησης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου  στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση ένδεκα (11) σπουδαστών της Προεδρικής Φρουράς των Η.Α.Ε, στο αντικείμενο  της   Ηλεκτρολογίας & των  Ηλεκτρονικών  Συστημάτων Αεροσκαφών. Η τάξη που αποφοίτησε ήταν η 11η  κατά σειρά, των   εκπαιδευτικών  προγραμμάτων  που έχουν  αρχίσει από το 2012 και συνεχίζονται, μεταξύ της Προεδρικής Φρουράς των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) και της ΕΑΒ.

Η τελετή έγινε παρουσία του Πρέσβη των ΗΑΕ στη χώρα μας Α.Ε. κ. Mohamed Meer Al Raeesi και άλλων υψηλόβαθμων προσκεκλημένων από τα ΗΑΕ, του Προέδρου της ΕΑΒ κ. Ζαχαρία Γκίκα, του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Γεώργιου Θ.Μαζαράκου, του Αντιπροέδρου κ. Χαράλαμπου Παπασπύρου και υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας.

Στις ομιλίες που έγιναν στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τονίσθηκε ιδιαίτερα η  μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της ΕΑΒ, που διαχρονικά επισφραγίζεται από γεγονότα όπως η αποφοίτηση αυτή.

Μέσω της πρακτικής (πέραν της θεωρητικής) εκπαίδευσης, οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με το –αυθεντικά βιομηχανικό- περιβάλλον της Εταιρείας μας καθώς και με τα σύγχρονα εργαστήρια και εξοπλισμό του Εκπαιδευτικού μας Κέντρου.

Για την ΕΑΒ η συνεργασία αυτή αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην εξέλιξη της συγκεκριμένης δραστηριότητας της εταιρείας σε ένα Ακαδημαϊκό Εκπαιδευτικό φορέα, δεδομένου ότι επέκτεινε και αναβάθμισε τις εγκαταστάσεις εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα μέσω συνεργασιών και συνεργειών που συνήψε με σημαντικούς εκπαιδευτικούς παράγοντες και Πανεπιστήμια απέκτησε τη δυνατότητα παροχής ακαδημαϊκών αλλά και επαγγελματικών τίτλων.

Με την παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων, η ΕΑΒ, η μεγαλύτερη αεροναυπηγική βιομηχανία της χώρας, συμβάλλει τόσο στην οικονομική ανάπτυξή της όσο και στην εδραίωση συνεργατικών – και αμοιβαίως επωφελών – σχέσεων με τις Ένοπλες Δυνάμεις άλλων χωρών.