Ψεύδεται το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου, λέει ο Δήμος Λεβαδέων απαντώντας στις καταγγελίες που αφορούν στην πληρωμή καθαριστριών των σχολείων

Νέα επίθεση κατά της δημοτικής αρχής και της Δημάρχου Γιώτας Πούλου εξαπέλυσε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς με ανακοίνωση που εξέδωσε καταγγέλλοντας ότι ο Δήμος Λεβαδέων «ενώ όλοι οι Δήμοι της Βοιωτίας  όπως και σε όλη την Ελλάδα,  έχουν πληρώσει τις Συμβασιούχες Καθαρίστριες των Δημόσιων Σχολείων Α΄ Βάθμιας και Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης, είναι ο μόνος Δήμος που έως τώρα δεν τις έχει πληρώσει».

Παράλληλα σημειώνει: «Οι Συμβασιούχες Σχολικές Καθαρίστριες περιμένουν αυτά τα πενιχρά χρήματα για να μπορέσουν να κάνουν γιορτές. Μόνο ντροπή προκαλεί η στάση της κ. Πούλου».

Άμεση όμως ήταν η αντίδραση του Δήμου Λεβαδέων που σε σχετική ανακοίνωση τόνισε: «δεν απαντούμε στις ψευδείς καταγγελίες του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λιβαδειάς και ας κριθούν από τους Δημότες μας», ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι ο Δήμος έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες και μάλιστα έδωσε στην δημοσιότητα και τα αποδεικτικά σχετικά έγγραφα.

Επίσης σε ότι αφορά στην ουσία του θέματος ο Δήμος Λεβαδέων ενημέρωσε τις καθαρίστριες των σχολικών μονάδων με σύμβαση έργου ότι στις 19 Δεκεμβρίου 2017 έγινε η πίστωση των λογαριασμών των Σχολικών Επιτροπών από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., που είναι ο αρμόδιος φορέας για την πληρωμή τους.

«Ο Δήμος Λεβαδέων ανταποκρίθηκε στις δικές του ενέργειες τάχιστα, έτσι ώστε να πληρωθούν έγκαιρα οι καθαρίστριες των σχολικών κτιρίων (συνημμένα έγγραφα).

Ενημερώνουμε ότι η κατάθεση της μισθοδοσίας τους για τα δεδουλευμένα του 3μηνου (Σεπτέμβριος – Νοέμβριος) που γίνεται στην Τράπεζα Αττικής ότι η μισθοδοσία τους θα κατατεθεί στους λογαριασμούς τους σήμερα Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 18:00. Όσες εργαζόμενες διαθέτουν κάρτα ανάληψης μετρητών μπορούν να κάνουν ανάληψη χρημάτων άμεσα από τα ΑΤΜ.  Όσες εργαζόμενες δεν διαθέτουν κάρτα ανάληψης θα μπορούν να κάνουν ανάληψη μετρητών από το βιβλιάριο τους την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017.

Ομοίως ενημερωθήκαμε ότι θα πράξει και η Eurobank».

Τέλος ο Δήμος Λεβαδέων παραινεί τις εργαζόμενες να εκδώσουν κάρτες ανάληψης μετρητών έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν αναλήψεις μετρητών ευκολότερα και γρηγορότερα.