Ο Γιώργος Ανέστης για την αύξηση του ΕΝΦΙΑ στους αγρότες και την καταβολή της συνδεδεμένης

Με αφορμή στην αύξηση της φορολογίας των αγροτών μέσω του ΕΝΦΙΑ κατά 200 εκατ. ευρώ από το 2018, ο πρόεδρος του ΑΣ ΑΙΧΜΕΑΣ και αντιπρόεδρος της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ Γιώργος Ανέστης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μέσω της σφοδρής φορολόγησης των μικρομεσαίων αγροτών δεν συνάδει με τη δίκαιη ανάπτυξη που επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση. Η αύξηση κατά 200 εκατ ευρώ του ΕΝΦΙΑ στους αγρότες, δοκιμάζει -με τον πλέον επικίνδυνο τρόπο- τις αντοχές της αγροτικής οικογένειας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συσπειρώνει τους αγρότες και ενισχύει το αγροτικό κίνημα.

Παράλληλα μέσα από το ιστολόγιο AIXMEAS.GR ο Γιώργος Ανέστης καταθέτει την πρότασή του για την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης:

Το θέμα της συνδεδεμένης «ειδικής» ενίσχυσης του βάμβακος για τη φετινή καλλιεργητική περίοδο, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην επιβαρυνθεί η ήδη ζοφερή κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι βαμβακοκαλλιεργητές της χώρας μας.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις νέες ασφαλιστικές εισφορές και τους υπέρογκους φόρους που έχουν εκτινάξει το κόστος παραγωγής και έχουν στριμώξει το σύνολο του αγροτικού πληθυσμού.
Εάν ληφθεί υπόψη ότι:

Η καλλιεργηθείσα έκταση δεν ξεπερνά τα 2.500 εκ. στρέμματα για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο Η συνδεδεμένη ενίσχυση δεν δύναται να υπερβαίνει τα 80 ευρώ ανά στρέμμα Το ποσό ενίσχυσης της Ε.Ε. για κάθε έτος και έως το 2019 είναι 188 εκ. ευρώ.

Και βέβαια όποια προσπάθεια επιχειρηθεί για εξατομίκευση των ζημιών (από το πράσινο σκουλήκι κλπ), είναι χρονοβόρα, κοστοβόρα και θα δημιουργήσει αδικίες.
Είναι επιτακτική ανάγκη να μειωθεί στο ελάχιστο η απόδοση ανά στρέμμα των βαμβακοκαλλιεργειών σε σύσπορο βαμβάκι ώστε όλοι οι βαμβακοκαλλιεργητές να εισπράξουν την ειδική ενίσχυση βάμβακος που δικαιούνται και να επιτευχθεί πλήρως η απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων που δικαιούται η χώρα μας για τη φετινή καλλιεργητική χρονιά.

από AIXMEAS.GR