Βιομηχανία της περιοχής επισκέφθηκε αντιπροσωπία της ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας

Στα πλαίσια της καμπάνιας «Αύριο» της ΟΝΝΕΔ, που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες, ο Πρόεδρος της οργάνωσης στην Βοιωτία Θοδωρής Καλοπήτας καθώς και ο Πρόεδρος της Τοπικής οργάνωσης Λιβαδειάς Νότης Λέτης μαζί με τον Υπεύθυνο Πολιτικού Σχεδιασμού Δημήτρη Μαλούχο, επισκέφτηκαν την Βιομηχανία παραγωγής προϊόντων με στέβια, ΙSOSTEVIA- Αφοί Παναγώτα ΟΕ, στην Λιβαδειά.

Σημειώνει σχετικά η ΟΝΝΕΔ:

«Συνομιλήσαμε με τον CEO, και εκ των ιδρυτών της επιχείρησης, Αντώνη Παναγώτα όπου ανακαλύψαμε τις μεγάλες δυσκολίες και τις τεράστιες προσπάθειες που κρύβονται πίσω από το success story μιας, διεθνώς βραβευμένης, start up Βοιωτικής επιχείρησης. Η οποία μάλιστα, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, χάρη στις καινοτομίες της, έχει βαλθεί να αλλάξει τις συνήθειες του καταναλωτικού κοινού, με την χρήση του φυσικού γλυκαντικού στέβια αντί για ζάχαρη, σε ένα μεγάλο εύρος προϊόντων.

Τα προβλήματα όμως που αντιμετωπίζουν όλες οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα δεν θα μπορούσαν να λείπουν και από αυτή, αφού η έλλειψη χρηματοδοτικών εργαλείων, η αβεβαιότητα της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, η γραφειοκρατία και η δυσπραγία στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων του EΣΠΑ, δημιουργούν ένα κλίμα που δυσχεραίνει την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας ενώ μειώνει αισθητά τις εξαγωγικές δυνατότητες.

Στην Ελλάδα του #avrio οι νέοι θα επιχειρούν και θα καινοτομούν, με την πολιτεία να τους παρέχει ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον, που να ευνοεί τις εξαγωγές, τις επενδύσεις και την ανάπτυξη θέσεων εργασίας ενισχύοντας πρωτίστως την τοπική αγορά. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι θα τους παρέχει όλα τα εφόδια είτε είναι πηγές χρηματοδότησης είτε κοιτίδες επιχειρηματικότητας, προκειμένου να αναπτύξουν τις ιδέες τους».