«Εορτασμός Επετείου Μάχης Στεβενίκου»

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκαν  εκδηλώσεις Μνήμης για την «Επέτειο της Μάχης του Στεβενίκου», στο όμορφο χωριό της Αγίας Τριάδας
Στην επετειακή ομιλία ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Βοιωτίας «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» & μέλος του Δ.Σ. της ΣΠΟΣ Ν.Ελλάδος & Νήσων Τριαντάφυλλος Υφαντίδης,αναφέρθηκε στην Ποντιακή καταγωγή,την ζωή & την δράση του Δημητρίου Υψηλάντη και τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε στην κρίσιμη μάχη ,στις 2 Νοεμβρίου 1928 ,την περήφανη νίκη,όπως και γενικότερα σε όλη την Στερεά Ελλάδα.
Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση για τους πεσόντες,καταθέσεις στεφάνων από τον Βουλευτή Νίκο Θηβαίο,τον Αντ/ρχο Σωτήρη Καρβούνη,τον Πρόεδρο της Κοινότητας Βασίλη Ράπτη,την Γραμματέα του Συλλόγου «ΕΥΚΛΕΙΔΗ» Φανή Παναγιώτου,τον Πρόεδρο Τριαντάφυλλο Υφαντίδη για τον ΣΠΟΣ Ν.Ελλάδας & Νήσων και από το Δημοτικό Σχολείο Αγ.Τριάδας.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς της Ρούμελης από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Τριάδας.
Συγχαρητήρια στον Μορφωτικό & Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Τριάδας «οι Εννέα Μούσες» για την προσπάθεια που καταβάλλει ώστε να αναδειχθεί αυτό το τόσο σημαντικό και παραμελημένο κομμάτι της Ιστορίας μας.
                                         Για το Δ.Σ.του Συλλόγου   «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ   
                                          Η Γ.Γραμματέας
                                          Φανή Παναγιώτου