Σταθμό της Ολυμπιακής Φλόγας πριν την παράδοσή της στους Νοτιοκορεάτες διοργανωτές των 23ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων αποτέλεσε η Λιβαδειά

Η Λιβαδειά αποτέλεσε σήμερα το πρωί Σταθμό της Ολυμπιακής Φλόγας πριν την παράδοσή της στους Νοτιοκορεάτες διοργανωτές των 23ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στην πόλη Πιονγκ Τσάνγκ απο 9 έως 25 Φεβρουαρίου 2018.

Ο Κώστας Ευταξίας, πρωταθλητής Ελλάδας στο στίβο, άναψε πρώτος την δάδα του υποδεχόμενος την Φλόγα στην είσοδο της Λιβαδειάς και την παρέδωσε στον Λάμπρο Κόντο, πρωταθλητή των Special Olympics, ο οποίος άναψε τον βωμό.

Η τελετή άφιξης, το άναμμα της φλόγας και η αναχώρηση από τον Κώστα Μίγα πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από μαθητές, πολίτες και εκπροσώπους των τοπικών αρχών πλατεία Λάμπρου Κατσώνη παρουσία αντιπροσωπειών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών Αγώνων «Pyeongchang 2018».

Η Δήμαρχος Λεβαδέων υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα και την αποστολή που την συνόδευσε λέγοντας μεταξύ άλλων: «Καλωσορίζουμε σήμερα στην πόλη της Λιβαδειάς την Ολυμπιακή Φλόγα που ξεκίνησε το ταξίδι της, επί ελληνικού εδάφους, την προηγούμενη Τρίτη 24 Οκτωβρίου με την αφή της στην Αρχαία Ολυμπία και θα ολοκληρωθεί αύριο στην Αθήνα όπου και θα παραδοθεί στους Νοτιοκορεάτες Διοργανωτές των 23ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 9 έως 25 Φεβρουαρίου 2018 στην πόλη Πιονγκ Τσανγκ στη Νότιο Κορέα. Η Ολυμπιακή Φλόγα θα διανύσει μια πολύ μεγάλη απόσταση στον πλανήτη, ξεκινώντας από την Ελλάδα τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Θα συνεχίσει το ταξίδι της για 101 ημέρες σε κάθε γωνιά της Νοτίου Κορέας μεταφέροντας με αυτό τον τρόπο τα Ολυμπιακά μηνύματα της  παγκόσμιας Ειρήνης, της Συναδέλφωσης  και  της Αλληλεγγύης των λαών».

Και πρόσθεσε: «Διαχρονικά μηνύματα από την Αρχαιότητα  μέχρι σήμερα που εξακολουθούν να είναι επίκαιρα όσο ποτέ. Ο πλανήτης μας βιώνει τις σκληρές συνέπειες των πολεμικών συρράξεων και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής με αποτέλεσμα τον ξεριζωμό χιλιάδων ανθρώπων από τις εστίες  τους.

Κύματα προσφύγων και μεταναστών μετακινούνται  και αναζητούν καλύτερες συνθήκες ειρηνικής και ανθρώπινης διαβίωσης, ο κίνδυνος πυρηνικών καταστροφών που ελλοχεύει, απειλεί την ζωή χιλιάδων ανθρώπων, απειλεί κυριολεκτικά τον Πλανήτη μας.

Οι διαχρονικές αξίες του  Ολυμπιακού Πνεύματος για το «ευ αγωνίζεσθαι» : το ήθος, ο σεβασμός, η δύναμη, η αγάπη αλλά και η ολυμπιακή εκεχειρία  που υμνεί την ειρήνη μεταξύ των λαών, εξυψώνουν την ανθρώπινη υπόσταση και την ζωή μας»

Η κ. Πούλου τόνισε ότι η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας και η διέλευσή της από την Λιβαδειά αποτελεί ιδιαίτερη τιμή, και ότι παράλληλα «υπενθυμίζει και διατηρεί την φλόγα των ανθρώπινων αξιών που συμβολίζουν τα Ολυμπιακά Ιδεώδη».

Ευχήθηκε στους Διοργανωτές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «επιτυχία στην πραγματοποίηση των Αγώνων» και στους αθλητές «να αγωνισθούν με ευγενή άμιλλα τιμώντας τα ιδεώδη  της παγκόσμιας γιορτής Αθλητισμού».

Καταλήγοντας η Γ. Πούλου ευχαρίστησε τους διοργανωτές που συμπεριέλαβαν την Λιβαδειά στη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας.

Ακολούθησαν οι παρεμβάσεις από τον εκπρόσωπο της Ν. Κορέας Τζούν Τζού Χόνγκ και τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Πρόεδρο της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας Αθανάσιο Βασιλειάδη ο οποίος επεσήμανε την θερμή υποδοχή και δεσμεύτηκε ότι η Λιβαδειά θα αποτελέσει για τους νέους Ολυμπιακούς αγώνες και πάλι σταθμό της Ολυμπιακής Φλόγας.