Αντιδράσεις για την «Λευκή Νύχτα» από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς

Αντίδραση για την διεξαγωγή της Λευκής Νύχτας σημειώθηκε από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς που κάλεσε καταστηματάρχες και προσωπικό να μη συμμετάσχουν στην Λευκή Νύχτα.

«Για τέταρτη χρονιά διοργανώνεται στην πόλη μας από τον Εμπορικό Σύλλογο  η Λευκή Νύχτα. Μία εκδήλωση που πλασάρεται  ως «μια ευκαιρία διασκέδασης, ψυχαγωγίας  για μικρούς και μεγάλους και μια ανάσα αισιοδοξίας στις δυσκολίες που περνά η τοπική αγορά της Λιβαδειάς», η οποία συνδιοργανώνεται μάλιστα με τον Δήμο Λεβαδέων και επιχορηγείται με κονδύλιο 5.000 ευρώ. Το άνοιγμα των καταστημάτων μέχρι τα μεσάνυχτα, που τάχα βολεύει τον καταναλωτή να βγει στην αγορά, οι «εκπτώσεις» και προσφορές στα προϊόντα αποτελούν το «τυράκι» στην «φάκα» που έχουν στήσει οι μεγαλοεπιχειρηματίες στην πόλη αλλά και τα μεγάλα μονοπώλια σε όλη τη χώρα για να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους να γίνει παθητικός δέκτης αυτών των άθλιων αλλαγών στους όρους δουλειάς και ζωής τους», τόνισε μεταξύ άλλων το Σωματείο.

Και σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης που εξέδωσε σημείωνε χαρακτηριστικά: «Τι σημαίνει όμως κύριοι του Εμπορικού Συλλόγου Λευκή Νύχτα και κύριοι Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι που ψηφίσατε υπέρ αυτής  για τους εμποροϋπαλλήλους; Σημαίνει ότι  εμείς οι εργαζόμενοι, πρέπει να ξεχάσουμε την προσωπική, κοινωνική, οικογενειακή ζωή και να δουλεύουμε «ήλιο με ήλιο», χωρίς υπερωρίες, χωρίς Συλλογική Σύμβαση, χωρίς ωράριο και διά της διολισθήσεως να δουλεύουμε 7 μέρες τη βδομάδα».

Καταλήγοντας υπογράμμιζε: «Όχι στις λευκές νύχτες που μαυρίζουν τις ζωές μας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Νομοθετική  κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά».