«Άσπρη μέρα» με «Λευκή Νύχτα» στη Λιβαδειά, για εμπόρους και καταναλωτικό κοινό

Το απόγευμα της Παρασκευής από νωρίς μέχρι αργά το βράδυ χιλιάδες επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι από διάφορα σημεία του νομού αλλά και την ευρύτερη περιοχή  κατέκλισαν τους δρόμους της Λιβαδειάς για να διασκεδάσουν, να επωφεληθούν από τις μεγάλες προσφορές των καταστημάτων αλλά και να απολαύουν τον Μιχάλη Χατζηγιάννη σε μια μοναδική συναυλία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Λευκής Νύχτας που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος με την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και τον Δήμο Λεβαδέων.

Για 4η συνεχόμενη χρονιά ο Ε.Σ. Λιβαδειάς ανταπέδωσε στο καταναλωτικό κοινό για την εμπιστοσύνη και την προτίμηση που δείχνει στην τοπική αγορά της πόλης.

Τον τόνο των εκδηλώσεων έδωσαν από νωρίς κλόουν και ξυλοπόδαροι με διάφορα ακροβατικά, που κυκλοφορούσαν στους κεντρικούς δρόμους και φωτογραφίζονταν με μικρούς και μεγάλους.

Στην πλατεία Λάμπρου Κατσώνη παραδοσιακούς χορούς παρουσίασαν τοπικά χορευτικά συγκροτήματα ενώ η ΑΛΦΑΛ έκανε παρουσίαση αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Δράσεις εξελίσσονταν, κατά μήκος του πεζόδρομου της Μπουφίδου από το τμήμα αισθητικής-κομμωτικής του ΕΠΑΛ-ΕΚ Λιβαδειάς και το ΚΕΘΕΑ.

Στην κεντρική πλατεία,  έκοψαν την ανάσα οι ακροβάτες του Γερμανικού Τροχού  προκαλώντας τον θαυμασμό των θεατών.

Λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας του Μιχάλη Χατζηγιάννη, ο ουρανός φωτίστηκε από πολύχρωμα πυροτεχνήματα και γύρω στις έντεκα παρά τέταρτο έκανε την εμφάνιση του ο γνωστός καλλιτέχνης καταχειροκροτούμενος.

Την παρουσίαση των εκδηλώσεων είχε ο γνωστός Λιβαδείτης καλλιτέχνης Γιώργος Χατζηπαύλου

Την ικανοποίηση τους για την επιτυχία της εκδήλωσης εξέφρασαν σε δηλώσεις τους ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θανάσης Καλογρηάς, η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου, η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Αγνιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Γιάννης Ταγκαλέγκας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Περγαντάς και ο Αντιπρόεδρος του Ε.Σ. Λιβαδειάς Μάριος Σάκκος.

Θ. Καλογρηάς: «Τα μηνύματα που έχουμε πάρει και από τις επιχειρήσεις και από τον κόσμο είναι ευχάριστα. Όλα πήγαν πολύ καλά από άποψη αγοραστικής κίνησης αλλά το κυριότερο είναι ότι βλέπουμε πάρα πολύ κόσμο στην πόλη, κόσμο που περνά ωραία,  αυτό θέλαμε από την αρχή και γι’ αυτό ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια που πλέον έχει γίνει θεσμός για την πόλη μας», είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς Θανάσης Καλογρηάς εκφράζοντας την ικανοποίηση του. Παράλληλα ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν και συμμετείχαν για την επιτυχία της διοργάνωσης. «Ευχαριστώ όλους όσοι συμβάλουν στην προσπάθεια που γίνεται. Ευχαριστώ την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, τον δήμο Λεβαδέων όλους τους χορηγούς και το Επιμελητήριο Βοιωτίας που μας στηρίζει σε όλες τις προσπάθειές μας. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους που για άλλη μία φορά στήριξαν αυτή την προσπάθεια».

Φ. Παπαθωμά: «Είναι μια υπέροχη βραδιά, πρόκειται για μια σημαντική συνδιοργάνωση με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης, όλοι οι φορείς φρόντισαν ώστε αυτή η συνδιοργάνωση να στεφθεί με επιτυχία. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αποτέλεσε το βασικό μοχλό παρέχοντας την περισσότερη εξυπηρέτηση στον Ε.Σ. έτσι ώστε η πόλη της Λιβαδειάς με τη συγκεκριμένη συναυλία να ακουστεί για άλλη μια φορά σε όλη την Ελλάδα. Στηρίζουμε με όλους τους τρόπους τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στηρίζουμε τον τόπο μας. Βεβαίως θα πρέπει να αναπτυχθούν και άλλες πολιτικές σε κυβερνητικό επίπεδο έτσι ώστε η μικρομεσαία επιχείρηση που αποτελεί τον κορμό της οικονομίας να στηριχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Γ. Πούλου: «Υπάρχει πολύ μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στην συγκεκριμένη εκδήλωση. Ο Δήμος προσέφερε κάθε δυνατή συνδρομή στον Ε.Σ. και θα συνεχίσει να καταβάλει προσπάθεια ώστε να υπάρχει συνεχής βελτίωση. Κάνουμε ότι μπορούμε, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν. Ο Δήμος Λεβαδέων θα είναι σε ετοιμότητα δεδομένου ότι λίγες ώρες μετά την εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση και ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου και η πόλη πρέπει να είναι καθαρή. Τις επόμενες ώρες η πόλη πρέπει να είναι και θα είναι έτοιμη για την Εθνική επέτειο».

Π. Αγνιάδης: «Είναι μια μεγάλη γιορτή της αγοράς, μία οικονομική τόνωση, μία ψυχολογική ανάταση, μια προσφορά στο καταναλωτικό κοινό και μία προσφορά στη νεολαία με το Μιχάλη Χατζηγιάννη».

Γ. Ταγκαλέγκας: «Η εκδήλωση έχει πάρα πολύ κόσμο και αυτό δείχνει την μεγάλη επιτυχία,  συγχαρητήρια στον Εμπορικό Σύλλογο και το Διοικητικό του Συμβούλιο που τράβηξαν όλο αυτό τον Γολγοθά για να έρθει όλος αυτός ο κόσμος στη Λιβαδειά και να περάσει καλά».

Γ. Περγαντάς: «Υπάρχει πάρα πολύς κόσμος κάτι που δείχνει ότι στέφθηκε με επιτυχία η πρωτοβουλία του Εμπορικού συλλόγου Λιβαδειάς που χαίρει της υποστήριξης της Περιφέρειας και ευρύτερα της αυτοδιοίκησης. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Εμπορικό Σύλλογο που ενεργεί στην πόλη τόσο για την στήριξη των επιχειρήσεων όσο και για να περάσει μια ωραία βραδιά το κοινό».

Χ. Σανιδάς: «Είμαστε ικανοποιημένοι από την μεγάλη την επιτυχία που σημείωσε η διοργάνωση. Είναι μια σημαντική εκδήλωση τόσο για το καταναλωτικό κοινό όσο και για τις επιχειρήσεις της πόλης»

Μ. Σάκκος: «Σε αυτή την κρίσιμη εποχή υπερβάλλουμε εαυτούς και διοργανώνουμε  μια πολύ μεγάλη εκδήλωση στην πόλη της Λιβαδειάς με ένα μεγάλο και καταξιωμένο καλλιτέχνη τον Μιχάλη Χατζηγιάννη ώστε να δώσουμε λίγο χαμόγελο και χαρά στα πρόσωπα των καταναλωτών, των πολιτών και των φίλων μας μικρών και μεγάλων. Μία εικόνα είναι 1000 λέξεις και στην εκδήλωση αυτή μίλησε η λαοθάλασσα που κατέκλισε την πόλη. Όλος αυτός ο κόσμος που διασκεδάζει και παράλληλα έχει την δυνατότητα να κάνει τις αγορές του αλλά και να ξεχαστεί από την καθημερινότητα. Ο Ε.Σ. Λιβαδειάς λειτουργεί με γνώμονα όχι το εγώ αλλά το εμείς. Όλοι μαζί ενωμένοι να δώσουμε την δυνατότητα να βγει από αυτές τις εκδηλώσεις κάτι καλό. Δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω ως εμπορικός σύλλογος από το να σώσουμε το επιχειρείν. Ευχαριστούμε από καρδιάς το καταναλωτικό κοινό που μας δίνει τη δυνατότητα να παραμένουμε ενεργοί και βιώσιμοι σας ευχαριστούμε όλους. Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης, τον κόσμο που συμμετείχε και τον κόσμο που στηρίζει τα καταστήματά μας»

 

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

 

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του STAR Κεντρικής Ελλάδας